Artmark Historical Estate a lansat Catalogul Primăvară 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/artmark-historical-estate-a-lansat-catalogul-prim%c4%83var%c4%83-2019/

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanţă imobiliară din Româniaspecializată în promovarea şi tranzacţionarea de proprietăţi istorice şi artistice, a lansat noulcatalog, ediţia Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăţi istorice şicontemporane şi o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2019

Cataloagele Artmark Historical Estate sunt concepute ca adevărate albume de artă, ce scot la iveală istorii neștiute despre patrimoniul construit prezentat. Tipărit în 8000 de exemplare, catalogul diviziei imobiliare a casei de licitații Artmark este singura publicație de acest gen pe piața din România.

Catalogul Primăvară 2019 cuprinde imobile spectaculoase din România, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul Artmark Historical Estate: 22 de proprietăți istorice, 19 proprietăți contemporane și o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România în acest moment. Artmark Historical Estate și-a asumat misiunea de a contribui la salvarea patrimoniului construit din România, prin reincluderea proprietăților istorice în circuitul public sau privat. În martie 2019, compania a publicat Raportul de Piață – o analiză în privința patrimoniului construit, ce arată că în România există aproximativ 10.000 de imobile (palate, castele, conace sau vile vechi de secole) pentru care trebuie identificate soluții de salvare și reintegrare în circuitul public.

Prin conversia acestora în centre rezidențiale, birouri, hoteluri sau spații cu diferite funcțiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare și lăsat moștenire generațiilor ce vor veni.

Între clădirile istorice prezentate în catalog se numără Palatul Știrbey din Dărmănești, jud. Bacău (vizitat adeseori de Regina Maria și evocat în jurnalul său), Casa Niculescu-Dorobanțu din București (un impresionant palat neogotic situat în inima Capitalei), conacul Oteteleșanu de lângă București, castelul Teleki și conacul Banffy din Transilvania, Casa Hrisicos (edificiusimbol al Constanței), vile impresionante din București, Brăila, Galați, Ploiești, Sibiu, Sinaia și Insula Matița din Delta Dunării. Secțiunea de proprietăți contemporane propune reședințe private exclusiviste (vile pe malul lacului, penthouse-uri sau apartamente cu grădină proprie) și oportunități de business la cheie: domenii viticole și resorturi turistice.

Catalogul este disponibil la sediul Artmark din str. C. A. Rosetti nr. 5, București și poate fi descărcat online, pe site-ul www.artmarkhistoricalestate.ro.

29
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, la Teatrul Mic, sala Studio (Str. Gabroveni nr 57), are loc premiera piesei „Eu sunt propria mea soție”,  de Doug Wright, în regia Teodorei Petre, cu actorul Gabi Costin. Piesa este un One Man Show Gabi Costin care realizează o performanță incredibilă: interpretează aproape 40 de personaje foarte ușor de urmărit și savurat.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.