Arturo Sandoval vine la Focșani Blues Festival, în lunca Siretului
https://www.ziarulmetropolis.ro/arturo-sandoval-vine-la-focsani-blues-festival-in-lunca-siretului/

Cel mai mare Festival de Blues din România, Focşani Blues Festival, aduce în acest an în România cei mai buni artişti internaţionali ai momentului, în perioada 29-31 august. Ajuns la a 4-a ediţie, festivalul care a pus Focşaniul pe harta oraşelor blues îl aduce pe scenă pe celebrul trompetist de origine cubaneză Arturo Sandoval, un nume de referinţă al latin-jazz-ului din întreaga lume.

Un articol de Liliana Matei|8 august 2019

Arturo Sandoval, câștigătorul a zece premii Grammy, șase premii Billboard și un premiu Emmy, decorat de președintele Barack Obama cu cea mai înaltă distincție civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertăți, va urca pe scena Focșani Blues Festival. Line-up-ul festivalului care va avea loc în perioada 29-31 august 2019 va fi întregit de alți artiști de renume, printre care Nightloosers, Berti Barbera & Nicu Patoi, Los Mambo Jambo, Horia Brenciu & HB Orchestra, Julie Mayaya, Rares Totu Midnight Sun, Bluescore, Mission Cimbalom Marius Preda, Kyla Brox sau Philipp Fankhauser.

„Focșani Blues Festival nu este un simplu festival de muzică, ci o întreagă experiența pe care încercăm să o reinventăm în fiecare an. Ne bucurăm că tot mai mulți oameni se alătură acestui demers, iar interesul pentru Focșani Blues Festival crește simțitor. Selectăm atent artiștii, locația și set-up-ul, în așa fel încât să ne asigurăm că ducem totul la superlativ. Anul acesta am pregătit multe surprize, iar pe lângă line-up, poate cea mai frumoasă surpriză este locația: o oază de liniște în mijlocul naturii, unde acordurile blues vor răsuna armonios și vor oferi o experiență de neegalat”, a declarat Bernard Cheere, președintele asociației

Focșani Blues Festival se va desfășura în acest an într-un spațiu unic, în mijlocul naturii. Evenimentul ce va avea loc în perioada 29-31 august își primește invitații la ZagaZaga, un complex situat în Delta Siretului, care asigură condiții de cazare de lux la standarde turistice internaționale în liniștea din mijlocul naturii. Cei care vor dori să rămână în inima festivalului, se pot caza la ZagaZaga în bungalouri, corturi de lux și chiar case plutitoare, de unde se pot bucura de priveliști unice. De asemenea, se va organiza o zonă de campare, toate detaliile privind ofertele de cazare se vor regăsi pe site-ul festivalului.

Focșani Blues Festival va asigura pe perioada festivalului transportul gratuit din Focșani la ZagaZaga. Pe site-ul festivalului focsanibluesfestival.ro, se vor gasi toate informațiile privind transportul.

Accesul la scena de zi este gratuit. Biletele și abonamentele pentru scena principală sunt puse în vânzare pe eventim.ro, bilete.ro și iabilet.ro.

„ZagaZaga se află într-un spațiu în care timpul parcă a rămas oprit contemplându-i tăcerea, Siretul își ramifică brațele care se risipesc ca niște vene peste o întindere nesfârșită, dând naștere unui loc care deapănă frumusețea pământului românesc” se arată într-un comunicat al organizatorilor. ZagaZaga este situat în Delta Siretului, pe limita dintre județul Vrancea și Galați, în satul Doaga. Accesul la resort se face cu ușurință fiind situat la doar 200 km de București pe E 85, (având două benzi pe sensul de mers), la 20 km de Focșani și 13 km de Tecuci.

În cadrul resortului există un ansamblu de bungalowuri mobile, case plutitoare, o cherhana, o zonă de evenimente private pentru companii, o piscină în aer liber, precum și un parc de aventură cu trasee în copaci și tiroliene, toate așezate pe malurile canalelor din resortul ZagaZaga.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.

21
/08
/18

Dirijorul Cristian Lupeș reface celebrul turneu enescian, într-un remarcabil concept de promovare a muzicii contemporane românești.

20
/08
/18

În acest weekend, la Făget, în Timiș, a avut loc prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, evenimentul făcând parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

20
/08
/18

Chiar în ziua în care s-au împlinit 137 de ani de la nașterea compozitorului român, 19 august, iar pregătirile sunt în toi pentru începerea ediției 2018 a Concursului Internațional „George Enescu“, se împlinesc, în mod simbolic, și 105 ani de când George Enescu însuși lansa prima inițiativă de susținere și dezvoltare a muzicii clasice românești, înființând Premiul Național de Compoziție George Enescu.