Atelier de Flamenco, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-flamenco-la-opera-comica-pentru-copii/

În urma succesului înregistrat după lansarea, în octombrie, a primelor 5 Atelierele „Micul Artist”, Opera Comică pentru Copii oferă, începând din luna februarie, un nou curs pentru cei mici: Atelierul de Flamenco, susţinut de dansatorul argentinian Lucas Molina.

Un articol de Petre Ivan|16 ianuarie 2017

Născut în anul 1985, în Buenos Aires, Argentina, Lucas Molina studiază dansul flamenco încă din copilărie, în paralel cu intrumentele de percuție clasice și tradiționale arăbești.

În România, Lucas Molina ajunge în anul 2010, unde începe să se facă cunoscut prin participarea la mari spectacole și emisiuni de televiziune.

Colaborează cu numeroși artiști cunoscuți publicului român, iar unul dintre cele mai apreciate proiecte ale sale este cu Atelier de Flamencopianista solistă a Filarmonicii din Ploiești, Ioana Maria Lupașcu, constând în spectacole originale de dans flamenco, acompaniate de muzică clasică.

Atelierul de Flamenco se alătură, astfel, Atelierelor de Balet, Cor, Artă Fotografică, Oratorie și Street Dance.

Cursurile sunt susținute de specialiști cu experiență în domeniu, care își propun să valorifice talentele artistice și calitățile native ale copiilor, prin intermediul educației non-formale.

Toate aceste programe extracurriculare se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta de până la 18 ani și au costul de 5 RON/ședință.

Înscrierile pentru Atelierul de Flamenco se fac online, până pe 20 ianuarie, prin completarea unui formular*. Regulamentul este disponibil pe site-ul instituției**. În urma înscrierilor, organizatorii vor anunța calendarul activităților, care se vor desfășura în incinta Operei Comice pentru Copii.

*Înscrieri: bit.ly/AtelierFlamenco-Inscriere

**Regulament: operacomica.ro/atelierele-micul-artist

Foto: Atelier de Flamenco – operacomica.ro

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.