Atelierul cu jucării – un spectacol pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelierul-cu-jucarii-un-spectacol-pentru-copii/

Pe 2 şi 11 iunie, la Teatrul Elisabeta, va avea loc ,,Atelierul cu jucării” – un spectacol cu şi pentru copii, produs de prima trupă de teatru muzical pentru copii de la noi.

Un articol de Elena Simion|1 iunie 2016

Atelierul cu jucării este un spectacol pentru prichindei, jucat și cântat de copii, în care se construiește  un univers plin de imagini animate, inocență, zâmbete și culoare. De aceea, premiera a fost aleasă pentru ziua de 1 iunie, la Centrul UNESCO. Vor urma spectacolele de la Teatrul Elisabeta, pe 2 iunie 2016, ora 17:00 și 11 iunie 2016, ora 11:00.

Textul îi aparține lui Dan Doboș, cel mai des premiat scriitor de SF din Romania, care a scris această comedie pentru copii în trei zile, la cererea directorului Teatrului pentru copii și tineret din Iași. S-a alăturat proiectului și alt mare artist, Adrian Daminescu, care a compus opt cântece splendide pentru aceasta premieră a primul spectacol muzical din România jucat și cântat de copii. Regia îi aparține actriței Daniela Nane, care se ocupă de multă vreme de cursuri destinate trupelor de copii.

Daniela Nane -6Piesa prezintă activitatea pretrecută vara în Atelierul lui Moș Crăciun, unde nimeni nu doarme. Elfii și zânele construiesc de zor jucării pentru copiii cuminți. Jucăriile vor, însă,  să intre în grevă, crezând că nu mai sunt iubite de copii. Supărați, elfii își lasă lucrul și se se așează la plajă. Apare o răsturnare de situație ce le va face pe ajutoarele Moșului să înțeleagă, în final, că toți copiii sunt buni și că vor găsi sub brad, la iarnă, jucăriile visate.

Distribuția este formată din 30 de copii cu vârste între 4 si 16 ani, cursanți ai Studioului Daniela Nane și ai Școlii de muzica Arpeggio. Acești copii joaca personaje care li se potrivesc și care îi pun în valoare. Fiecare mini-actor evoluează pe masura posibilităților vârstei, cu multă inocență și umor, dar ridicându-se un standard de performanță. Îi puteți asculta și vedea  atât în calitate de soliști, cât și în cor. Adulți care au conceput acest spectacol, cât și micii artiști construiesc un univers coregrafic și muzical plin de imagini animate și de culoare. Puteți descoperi acest spectacol alături de copiii dumneavoastră, la Teatrul Elisabeta, pe 2 iunie 2016, ora 17:00 și 11 iunie 2016, ora 11:00.

Text: Dan Doboș

Regia: Daniela Nane

Muzica: Adrian Daminescu

Decor si costume: sipetdesidef.ro

Informații: www.teatrulelisabeta.ro/atelierul-cu-jucarii-joi-2-iunie-ora-1700/

Preț bilet: 35/45 lei

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.