Atenţie, spectacol FRAGIL! Vineri, 27 iunie, la Godot Café-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/atentie-spectacol-fragil-vineri-27-iunie-la-godot-cafe-teatru/

Fragil, o comedie despre viaţa de cuplu, cu Mirela Zeţa, Radu Iacoban, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore, în regia lui George Dogaru, se va juca vineri seară, de la ora 19, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14).

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2014

În spectacolul Fragil, Greg (Radu Iacoban) o iubeşte pe Steph (Andreea Gramoşteanu) cu adevărat, chiar dacă nu crede că e cea mai frumoasă femeie din lume. Steph însă vede altfel lucrurile când vine vorba de ea însăşi…

O piesă despre cât de imposibilă poate fi dragostea când nesiguranţa şi lipsa de încredere în tine şi în cel de lângă tine pun stăpânire pe oameni. Fragil este o comedie despre iubire în forma brută, despre “lipsa de menajamente” cu care ne confruntăm atunci când suntem într-o relaţie, despre fericirea sau dezamăgirea pe care o primim chiar de la omul de lângă noi.

Fragil face parte dintr-o trilogie scrisă de Neil LaBute (51 de ani, regizor, scenarist şi dramaturg american), care conţine piesele: Reasons to Be Pretty (după care a fost tradusă Fragil), The Shape of Things şi Fat Pig. Trilogia abordează tema stilului de viaţă american.

În America, spectacolul s-a jucat cu succes pe Broadway şi a fost nominalizat în 2011 la premiul Tony la trei categorii – Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Montarea de la Godot Café-Teatru este realizată cu ajutorul decorului multifuncţional creat de Corina Gramoşteanu.

Şi ultimele două piese ale trilogiei au fost traduse şi jucate pe scenele româneşti: Forma lucrurilor (The Shape of Things) şi XXL (Fat Pig) se joacă tot la Godot Café-Teatru.

De la Mondenii, pe scena Godot Café-Teatru

Regizorul piesei, George Dogaru, este cel care a realizat show-ul de televiziune Mondenii, de la Prima TV, iar Mirela Zeţa, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore sunt trei actori care fac parte din emisiunea respectivă. Radu Iacoban este actor, regizor şi scenarist cu piese scrise şi regizate care se joacă acum pe scenele teatrelor româneşti, cele mai recente fiind Carpathian Garden şi În parc, la Godot Café-Teatru.

Mirela Zeţa

Mirela Zeţa

Mirela Zeţa, actriţa care interpretează unul din personajele feminine în piesa Fragil spune: “Cred că, de obicei, oamenii aleg calea cea mai uşoară. Piesa vorbeşte despre nişte tineri, despre alegerile lor… Părerea mea e că trebuie să ne asumăm tot, şi minciuna şi adevărul şi ăsta e un lucru foarte greu. Dar ăştia suntem… cu de toate. Cred că toţi oamenii au trecut mai mult sau mai puţin prin această fază: a maturizării, a alegerilor. Alegeri care au consecinţe.”

Actorul Radu Iacoban crede că piesa nu oferă soluţii, oferă situaţii. “Tu, ca individ, îţi alegi ce vrei. Nu există oameni care să aibă opţiuni proaste sau opţiuni bune. Există doar probleme de perspectivă şi de auditoriu”.

Andreea Gramoşteanu: “În orice căutare a adevărului nu cred că poţi să spui vreodată: da, l-am găsit, ăsta e, merg cu el mai departe! E foarte interesant că, deşi ea (Steph, unul din personajele feminine – n. red.) caută sinceritatea cu orice chip, tot sinceritatea este cea care o distruge.”

Atenţie! Spectacolul conţine un limbaj licenţios, nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

INFO Fragil:

Data şi ora: vineri, 27 iunie, ora 19

Durata spectacolului: o oră şi patruzeci de minute

Preţul biletului: 35 de lei

Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244 | [email protected]

Regia: George Dogaru

Cu: Andreea Grămoșteanu, Radu Iacoban, Mirela Zeța, Marin Grigore

Traducerea și adaptarea: Radu Iacoban

Decor și costume: Corina Grămoșteanu

Foto cu Fragil şi Mirela Zeţa – Godot Café-Teatru şi facebook,

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.