AUDIO-VIDEO Mari actori în mari spectacole, la UnderCloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/audio-video-mari-actori-in-mari-spectacole-la-undercloud/

Norii de teatru independent se adună peste Muzeul Țăranului Român! Ploaia răcoritoare de cultură va începe marţi, 20 august, cu două spectacole-eveniment: „Măscăriciul“ şi „Mecanica Inimii“ şi va continua până sâmbătă, 31 august.

Un articol de Corina Vladov|19 august 2013

Norii de teatru independent se adună peste Muzeul Ţăranului Român! Ploaia răcoritoare de cultură va începe marți, 20 august, cu două spectacole-eveniment: „Măscăriciul“ și „Mecanica inimii“ și va continua până sâmbătă, 31 august.

Spectacolul din deschiderea Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD își propune să crape ușa de la cabina actorului și să permită spectatorilor să privească, să se amuze, să fie impresionați, să-l privească altfel pe măscărici.

Prin lentilele lui Cehov, Horațiu Mălăele, în calitate de regizor-actor, creează prototipul artistului dispus să renunțe la sine pentru a lăsa ce este mai bun în el pe scenă. Reușește, alături de Niculae Urs, să spună o poveste care cu siguranță îi va țintui pe scaun chiar și pe aceia care nu sunt obișnuiți să treacă pragul unui teatru. Spectacolul începe la ora 19.30 la Sala Mare (Sala de Cinema „Horia Bernea“) a Muzeului Ţăranului Român.

UNDERCLOUD își propune prin spectacolele-lectură să lanseze pe scenă texte necesare momentului în care trăim, povești care merită să prindă viață.

Seria debutează marți, 20 august, de la ora 21.00, cu „Mecanica inimii“, dramatizare de Chris Simion după romanul cu același nume lansat în 2007 de scriitorul francez Mathias Malzieu. Spectacolul care se va juca la Sala Mică (Clubul Ţăranului) se bucură de o distribuție remarcabilă: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marian Râlea și Vlad Zamfirescu se alătură regizoarei Chris Simion într-o aventură despre dragostea care smintește. Dacă v-a plăcut „Micul prinț“, Chris Simion vă invită să gustați și din „Mecanica inimii“, „o carte ca o inimă de turtă dulce pentru copii mari”.

Cea de-a doua zi a festivalului stă sub semnul efervescenței mișcării.

Pentru că UNDERCLOUD își propune să susțină teatrul tânăr și foarte tânăr, din selecția festivalului face parte spectacolul care a câștigat premiul pentru cea mai bună creație coregrafică în 2013 la Gala Absolvenților UNATC – Master.

„Zic Zac“ este un spectacol de teatru-dans creat de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu, cu Andrea Gavriliu (care a primit și premiul pentru cea mai bună intepretare într-un spectacol coregrafic la Gala Absolvenților), Ștefan Lupu și Gabriel Costin. „Zic Zac“ este un spectacol care dărâmă prejudecățile în ceea ce privește dansul contemporan, ermetic și pretențios, un spectacol care transpiră – și la propriu și la figurat – energie explozivă, sexualitate, umor și sensibilitate.

Începând cu ora 21.00, curtea interioară a Muzeului Țăranului Român va străluci sub reflectoarele primului spectacol de teatru acrobatic din România: „Omul Pescăruș sau Drumul spre frumos“. Inspirată de Cirque du Soleil și de nuvela Pescărușul Jonathan Livingstone a lui Richard Bach, Chris Simion a construit, cu ajutorul coregrafului Doru Mois, un spectacol impresionant susținut de acrobații trupei Xtreme și de actorii Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, Carla Maria Teaha, Dragoș Olaru.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, formează juriul celei de-a șasea ediții.

Biletele se găsesc la Clubul Țăranului și online pe www.bilete.ro. Prețul unui bilet este de 35 de lei. Accesul este gratuit la spectacolele „Kairos“, „Clasa Noastră“, „Pisica Verde“ și „Omul Pernă“ (premiate în Gala Absolvenților UNATC 2013). Pentru informații puteți suna la 0727.100 856 sau ne puteți contacta pe www.daya.ro.

Foto: Cosmin Ardeleanu (fotografia cu Horaţiu Mălăele) şi Teatrul Metropolis (fotografiile cu Marius Manole şi Maia Morgenstern)

30
/10
/14

Vineri, 31 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi invită pe iubitorii de literatură la lansarea celui mai nou roman al Hertei Müller, “Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi”. De asemenea, Ada Milea va susţine un minirecital cu piesele favorite ale Hertei Müller, iar Corina Bernic va prezenta un colaj de filme cu şi despre Herta Müller

30
/10
/14

La Librăria Humanitas de la Cișmigiu au avut loc două lansări de carte ale autorului Vlad Zografi: „Infinitul dinăuntru” și „Toate mințile tale”. Volumele au apărut la Editura Humanitas.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).

29
/10
/14

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari și „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

29
/10
/14

Numeralul de identificare ne dă, de multe ori, bătăi de cap. Lucrurile sunt mai complicate deoarece, în timp, folosirea lui în limbajul vorbit a suferit câteva modificări care au fost, până la urmă, acceptate ca norme gramaticale.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.