Audrey, Givenchy și cea mai celebră rochie neagră din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/audrey-givenchy-si-cea-mai-celebra-rochie-neagra-din-toate-timpurile/

“O rochie trebuie să urmărească corpul unei femei, în niciun caz corpul femeii să urmărească forma rochiei. Aceasta este adevărata modă!” – Hubert de Givenchy. Creatorul celei mai celebre rochii negre din toate timpurile (rochie purtată de Audrey Hepburn, în “Breakfast at Tiffany’s” ) s-a stins din viaţă, weekendul trecut, la vârsta de 91 de ani.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2018

După lansarea filmului “Breakfast at Tiffany’s” din 1961, Audrey Hepburn devenea întruchiparea rafinamentului şi a eleganţei purtând o rochie neagră, fără mâneci, şi mănuşi negre lungi, creată de Hubert de Givenchy.

Eleganța este singura frumusețe care nu se ofilește. – Audrey Hepburn

De fapt, Givenchy a creat nu una, ci trei astfel de rochii. Una a fost scoasă la licitație în Londra, în 2006, și a fost cumpărată cu 923.187 de dolari, a doua este păstrată în colecția privată a designerului, iar a treia este expusă la muzeele din întreaga lume.

Una dintre figurile legendare ale modei, Hubert de Givenchy, cunoscut pentru lansarea casei de moda cu același nume si pentru costumele create pentru actrița Audrey Hepburn, muza sa, a murit la varsta de 91 de ani.

De la prima sa defilare în 1952 până la plecarea, în 1995, de la propria casă  de modă, vândută in 1988 grupului LVMH, Hubert de Givenchy a marcat timp de 40 de ani lumea modei prin eleganța creațiilor sale.

 

Foto: Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.