Aventurează-te în lupta intergalactică din „Gardienii Galaxiei Vol. 2”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventureaza-te-in-lupta-intergalactica-din-gardienii-galaxiei-vol-2/

Biletele pentru continuarea mult aşteptată a poveştii din Universul Marvel se pot achiziţiona începând cu data de 21 aprilie. Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 4 mai. Cumpărarea biletelor în avans îţi oferă posibilitatea de a fi printre primii care se reîntâlnesc cu gaşca de eroi improbabili.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2017

Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

În Vol. 2, personajele colorate şi pline de umor au o altă dinamică, conturând altfel de relaţii, suprinzându-ne cu o nouă aventură. În prima parte, Gardienii devin o familie, însă în a doua parte accentul se mută pe relaţiile dintre personaje în interiorul familiei. Aşa cum spune şi James Gunn: „Este o poveste complicată pentru că vorbim în primul rând despre un grup de inadaptaţi care devin o familie, însă nu se ştie unde duce acest lucru.” Fiecare personaj este unic în felul său şi fiecare aduce ceva special, iar până vă reîntâlniţi cu ei pe marile ecrane, vă facem şi mai curioşi, povestindu-vă puţin despre ei.

Chris Pratt aka Star-Lord/Peter Quill

După ce a salvat galaxia, aventurierul intergalactic semi-uman devine foarte cunoscut, fiind foarte mândru de asta. La fel de mândru cum a fost şi Chris Pratt când a primit rolul lui Peter Quill. James Gunn spune despre acesta: „Când am început casting-ul pentru Star Lord, căutam pe cineva care să intre în sală, să facă tot ce era trecut pe foaie, să o facă bine, într-un mod amuzant, însă voiam în acelaşi timp pe cineva care să aducă ceva în plus personajului. Voiam acel ceva care să îl facă pe Peter Quill puţin diferit. Chris a venit şi a făcut asta imediat. Este un actor unic pentru că îmbină foarte bine masculinitatea şi vulnerabilitatea, pe care le transmite cu uşurinţă pe ecran. Şi cred că asta îl face un actor modern şi actual.”

Zoe Saldana aka Gamora

Zoe Saldana se reîntoarce în rolul Gamorei, asasinul plătit care încearcă să-şi ispăşească păcatele din trecut, prin faptele sale eroice. Ea trebuie să se lupte cu proprii demoni, în confruntarea cu sora adoptivă, Nebula. Gunn spune despre ea: „Gamora este înconjurată de zevzeci, de Gardienii Galaxiei, care îi fac viaţa foarte dificilă. Ţine la ei, şi ea ştie asta, însă băieţii se ceartă constant şi sunt greu de suportat, având în vedere că nu are lângă ea companie de sex feminin.”

Dave Bautista aka Drax

Dave Bautista este Drax, războinicul intimidant, taciturn şi plin de tatuaje. Drax este un personaj complex, care este la fel de ameninţător şi de iubitor în aceeaşi măsură. Nu este conştient de natura sa foarte categorică şi de modul extrem în care percepe lumea. Gunn spune despre el: „Cred că ştim cu toţii foarte clar că Drax nu este foarte bun în a descifra anumite indicii sociale. Nu înţelege foarte bine ce vorbeşte lumea în jurul său, amuzându-se de lucruri pe care nu ar trebui să le găsească haioase.”

Bradley Cooper aka Rocket

Rocket, creatura modificată genetic, este un membru nepreţuit în echipă. Deşi e uneori reticent şi foarte acid, el este foarte grijuliu, mai ales cu Groot, care este acum doar un puiuţ. James Gunn este familiarizat şi apropiat cel mai mult de Rocket, mărturisind că se regăseşte cel mai mult în acest personaj. Rocket este o mică fiară torturată, care nu şi-a pierdut din amuzament şi afecţiune, fiind interpretat cu măiestrie de Bradley Cooper, actor nominalizat la Oscar.

Vin Diesel aka Baby Groot

După ce Groot a făcut sacrificiul suprem în primul film „Gardienii Galaxiei”, Micuţul Groot s-a născut din rămăşiţele sale. Deşi este adorabil, el se chinuie cu accese de furie şi are o relaţie de dragoste-ură cu ceilalţi Gardieni.

Micuţul Groot comunică spunând doar trei cuvinte, „I am Groot”. În ciuda înfăţişării sale neobişnuite şi a vocabularului limitat, Groot şi-a făcut loc în inima privitorilor doar cu aceste cuvinte. Este un aliat de încredere şi un prieten loial pentru Rocket. Este, de asemenea, un personaj complet diferit faţă de Groot din primul film. Gunn spune că el nu îşi aduce aminte de el ca adult, iar toate celelalte personaje relaţionează foarte diferit acum cu el. Drax nu îl place, Rocket ţipă mereu la el, Gamora are instincte materne faţă de el, iar Quill abia îşi dă seama că există.

05
/07
/22

Minionii (ființe mici, galbene, cilindrice, cu unul sau doi ochi acoperiți de ochelari, care vorbesc limba „minioneză” pe care doar maleficul lor stăpân, Gru, pare s-o stăpânească la perfecție) și-au câștigat celebritatea binemeritată și au ajuns, iată, cap de afiș al celui de-al doilea lungmetraj dedicat poveștii lor.

05
/07
/22

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independența Film. Prezentat în premieră internațională la Festivalul de la Veneția și câștigător a șapte premii César, printre care și premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reunește în distribuție nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.

04
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 și 10 iulie. Este al 16-lea an în care TIFF aduce la Sibiu cele mai așteptate și premiate producții ale sezonului. Peste 25 de filme în premieră și cine-concerte vor avea loc în două spații outdoor, dar și în cinema. TIFF Sibiu se va desfășura în Piața Huet (toate evenimentele de aici vor avea intrare liberă), în Habermann Markt / Piața Habermann și la Cine Gold. Sloganul ediției este „Make Films, Not War”, un răspuns al organizatorilor față de războiul din Ucraina și un îndemn la creație, nu la distrugere.

04
/07
/22

Prezentarea filmului “R.M.N.” (2022) cu participarea regizorului Cristian Mungiu, proiecţia unei versiuni restaurate a capodoperei “Evanghelia după Matei” (1964), în anul centenarului Pier Paolo Pasolini, şi o dezbatere despre Václav Havel prilejuită de apariţia unui film biografic şi de traducerea în română a unei culegeri de discursuri şi texte ale fostului preşedinte ceh se numără printre evenimentele speciale de la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

20
/06
/22

Poate cel mai bun film nou văzut în primele trei zile de TIFF e "Rimini" (2022), realizat de austriacul Ulrich Seidl - portretul sarcastic al Europei prin povestea unui cântăreţ austriac eşuat care performează pentru pensionari în hoteluri semi-pustii din celebra staţiune italiană care dă titlul.

18
/06
/22

Cluj-Napoca e, zilele astea, orașul ideal. După cum ar spune un clasic în viață: „pentru că… din seria filmelor“. Pentru că… TIFF și pentru că… festival. Mare. Frumos. Prietenos. Aventuros. Și alte cuvinte care se termină la fel de spectaculos – spumos, delicios, tiffelicious.