Aventurează-te în lupta intergalactică din „Gardienii Galaxiei Vol. 2”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventureaza-te-in-lupta-intergalactica-din-gardienii-galaxiei-vol-2/

Biletele pentru continuarea mult aşteptată a poveştii din Universul Marvel se pot achiziţiona începând cu data de 21 aprilie. Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 4 mai. Cumpărarea biletelor în avans îţi oferă posibilitatea de a fi printre primii care se reîntâlnesc cu gaşca de eroi improbabili.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2017

Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

În Vol. 2, personajele colorate şi pline de umor au o altă dinamică, conturând altfel de relaţii, suprinzându-ne cu o nouă aventură. În prima parte, Gardienii devin o familie, însă în a doua parte accentul se mută pe relaţiile dintre personaje în interiorul familiei. Aşa cum spune şi James Gunn: „Este o poveste complicată pentru că vorbim în primul rând despre un grup de inadaptaţi care devin o familie, însă nu se ştie unde duce acest lucru.” Fiecare personaj este unic în felul său şi fiecare aduce ceva special, iar până vă reîntâlniţi cu ei pe marile ecrane, vă facem şi mai curioşi, povestindu-vă puţin despre ei.

Chris Pratt aka Star-Lord/Peter Quill

După ce a salvat galaxia, aventurierul intergalactic semi-uman devine foarte cunoscut, fiind foarte mândru de asta. La fel de mândru cum a fost şi Chris Pratt când a primit rolul lui Peter Quill. James Gunn spune despre acesta: „Când am început casting-ul pentru Star Lord, căutam pe cineva care să intre în sală, să facă tot ce era trecut pe foaie, să o facă bine, într-un mod amuzant, însă voiam în acelaşi timp pe cineva care să aducă ceva în plus personajului. Voiam acel ceva care să îl facă pe Peter Quill puţin diferit. Chris a venit şi a făcut asta imediat. Este un actor unic pentru că îmbină foarte bine masculinitatea şi vulnerabilitatea, pe care le transmite cu uşurinţă pe ecran. Şi cred că asta îl face un actor modern şi actual.”

Zoe Saldana aka Gamora

Zoe Saldana se reîntoarce în rolul Gamorei, asasinul plătit care încearcă să-şi ispăşească păcatele din trecut, prin faptele sale eroice. Ea trebuie să se lupte cu proprii demoni, în confruntarea cu sora adoptivă, Nebula. Gunn spune despre ea: „Gamora este înconjurată de zevzeci, de Gardienii Galaxiei, care îi fac viaţa foarte dificilă. Ţine la ei, şi ea ştie asta, însă băieţii se ceartă constant şi sunt greu de suportat, având în vedere că nu are lângă ea companie de sex feminin.”

Dave Bautista aka Drax

Dave Bautista este Drax, războinicul intimidant, taciturn şi plin de tatuaje. Drax este un personaj complex, care este la fel de ameninţător şi de iubitor în aceeaşi măsură. Nu este conştient de natura sa foarte categorică şi de modul extrem în care percepe lumea. Gunn spune despre el: „Cred că ştim cu toţii foarte clar că Drax nu este foarte bun în a descifra anumite indicii sociale. Nu înţelege foarte bine ce vorbeşte lumea în jurul său, amuzându-se de lucruri pe care nu ar trebui să le găsească haioase.”

Bradley Cooper aka Rocket

Rocket, creatura modificată genetic, este un membru nepreţuit în echipă. Deşi e uneori reticent şi foarte acid, el este foarte grijuliu, mai ales cu Groot, care este acum doar un puiuţ. James Gunn este familiarizat şi apropiat cel mai mult de Rocket, mărturisind că se regăseşte cel mai mult în acest personaj. Rocket este o mică fiară torturată, care nu şi-a pierdut din amuzament şi afecţiune, fiind interpretat cu măiestrie de Bradley Cooper, actor nominalizat la Oscar.

Vin Diesel aka Baby Groot

După ce Groot a făcut sacrificiul suprem în primul film „Gardienii Galaxiei”, Micuţul Groot s-a născut din rămăşiţele sale. Deşi este adorabil, el se chinuie cu accese de furie şi are o relaţie de dragoste-ură cu ceilalţi Gardieni.

Micuţul Groot comunică spunând doar trei cuvinte, „I am Groot”. În ciuda înfăţişării sale neobişnuite şi a vocabularului limitat, Groot şi-a făcut loc în inima privitorilor doar cu aceste cuvinte. Este un aliat de încredere şi un prieten loial pentru Rocket. Este, de asemenea, un personaj complet diferit faţă de Groot din primul film. Gunn spune că el nu îşi aduce aminte de el ca adult, iar toate celelalte personaje relaţionează foarte diferit acum cu el. Drax nu îl place, Rocket ţipă mereu la el, Gamora are instincte materne faţă de el, iar Quill abia îşi dă seama că există.

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.