BaBa ZuLa, la Dracula Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/baba-zula-la-dracula-film-festival/

Celebra formaţie turcească BaBa ZuLa va concerta la Braşov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediţii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2014

Festivalul se va desfășura în perioada 1 – 5 octombrie și, pe lângă proiecțiile de filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy, vor avea loc și concerte.

Concert Luna Amară și Aria Urbană

Joi, 2 octombrie, ora 20.00, Club Rockstadt

Preț bilet: 20 lei

Luna Amară

Începută în 2000, transformată apoi în mesaj de protest pentru tânăra generație și evoluată conceptual în ceea ce înseamnă astăzi albumul “Pietre în alb”, Luna Amară a marcat o revoluție în alternativul românesc, un palmares bogat compus din peste 800 de concerte, participarea la cele mai mari festivaluri din România, patru albume full-lenght și o maturitate muzicală de invidiat.

Aria Urbană

Îmbinând elemente de underground rock, indie, electrofolk sau dub, Aria Urbană este cu siguranță unul din cele mai interesante proiecte live din Romania, atât ca mesaj cât și compoziție. Noncomformiști ai conceptului, Aria Urbană se declară “exploratori ai dimensiunii secrete, armonizatoriai spiritului creativ cu rațiunea introspectivă”, o analiză muzicală și lirică a realității.

Concert Deliver The God, Indian Fall, Code Red

Vineri, 3 octombrie, ora 20.00, Club Rockstadt

Preț bilet: 20 lei

Deliver The God – metalcore/death (ultimul show din carieră)

O activitate de 6 ani, turnee în Romania, concerte alături de Parkway Drive sau Suicide Silence. Astfel se poate descrie pe scurt activitatea unei formații brașovene care s-a impus cu succes printre trupele marcante ale scenei contemporane autohtone.

Concertul de la festivalul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va marca un moment decisiv în istoria trupei, aceasta fiind ultima ocazie de a vedea trupa live. Imediat după show, Deliver The God se vor destrăma, o parte din membrii trupei continuându-și activitatea în alte trupe.

Indian Fall – black/death metal

Lansată în 1996, Indian Fall a fost trupa care a impus un nou standard în materie de compoziție și sunet odată cu lansarea albumului Pathfinder, considerat și în acest moment unul din cele mai bune materiale discografice din istoria muzicii metal românești.

Urmat de alte două discuri, Indian Fall pregătește în acest moment un nou material discografic, caracterizat prin aceeași muzică black metal, pasaje death metal și momente progresive, cu multă tehnicitate și melodie.

Code Red – death metal

Reprezentanți de seamă ai scenei death metal din România, Code Red impresionează prin complexitatea muzicală, diversitate și originalitate.

Albumul de debut, Dominions Of Our Deceitful Beliefs, poate fi ascultat integral aici: https://soundcloud.com/coderedro/code-red-dominions-of-our. Discul a fost mixat de Brian Elliott, în celebrul Mana Recording Studios, în Florida, USA.

Concert Karpov Not Kasparov și DJ Mehmet Aslan & Andrew

Vineri 3 octombrie, ora 22.00, Laborazon Maker Space (str.N. D. Cocea 12)

BaBa ZuLa

Preț bilet: 10 lei

Karpov Not Kasparov

„Karpov not Kasparov s-a născut ca o transpunere muzicală a unui joc de șah între tobe și sintetizator. Jocul n-are învingatori sau învinși; dar există întotdeauna sunete energice care se împletesc cu ritmuri orientale subconștiente și impulsuri electroclash.

Cu toate astea, experiența este mai mult decât una muzicală. Aparițiile live sunt versatile și pot include dans contemporan, proiecții unde publicul joacă șah, aerobic sau scene de film mut. Jocul nu se termină niciodată, fiind o eternă rocadă între tobă și sintetizator, un dans perpetuu între alb și negru.

DJ Mehmet Aslan & Andrew

Mehmet e dj/producer, stă în Basel și în Berlin. Recent a remixat o piesă Karpov not Kasparov și a ieșit ceva frumos: http://soundcloud.com/knotk/mechanical-turk-mehmet-aslan-rework

În octombrie Mehmet își lansează un LP la casa de discuri Huntleys & Palmers, UK, după care va face un tur european de promovare împreună cu Andrew, care este și el DJ și producător și fondatorul casei sus-amintite.

Concert BaBa ZuLa

Sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, Teatrul Sică Alexandrescu

Preț bilet: 35 de lei.

Soundul lor psihedelic bazat pe saz (instrument turcesc cu corzi) îmbină muzica tradiţională turcească cu electronică, reggae şi dub, la care adaugă dansatoare, costume elaborate, poezie, teatru şi desen live, într-un show cu tente ritualice.

Formată în 1996 de Levent Akman (linguri, percuţie, maşini, jucării), Murat Ertel (saz şi alte instrumente cu coarde, vocal, oscilatoare şi theremin) şi Cosar Kamçi (darbuka şi percutie), BaBa ZuLa este o formaţie greu de încadrat într-un stil anume.

BaBa ZuLa a compus diferite piese pentru filme ca Dondurmam Gaymak, iar trupa a aparut în filmul documentar Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul al regizorului Fatih Akin, BaBa ZuLa au luat multe premii pentru compozițiile lor din film și teatru, ultimul fiind Ismet Kaźntay Award pentru the Best Theater Music 2008.

Biletele pentru acest concert se pot achiziționa în avans de la Teatrul Sică Alexandrescu, librăria St. O. Iosif și on-line pe biletebrasov.ro.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc.

Foto cu BaBa ZuLa şi Dracula Film Festival – facebook

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.