Bad Unicorn anunță premierele cinematografice ale toamnei: „Babyteeth”, „Corpus Christi” și „Another Round”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bad-unicorn-anunta-premierele-cinematografice-ale-toamnei-babyteeth-corpus-christi-si-another-round/

Câştigătorul Trofeului Transilvania şi a Premiului Publicului la TIFF, un film nominalizat la Oscar şi cel mai recent film al regizorului Thomas Vinterberg cu Mads Mikkelsen în rolul principal – acestea sunt propunerile Bad Unicorn pentru toamna anului 2020.

Un articol de Liliana Matei|4 septembrie 2020

„Babyteeth: Prima iubire” (foto sus) o aduce pe marile ecrane din România pe actrița Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și bucuria primei iubiri. Sub privirea neputincioasă a celor doi părinți, Milla îl aduce acasă pe Moses (Toby Wallace  – „Boys in the Trees”, „Romper Stomper”), un traficant de droguri de 23 de ani, alături de care trăiește intens vârsta adolescenței și descoperă bucuriile vieții.

În rolurile celor doi părinți îi regăsim pe multi-premiata actriță Essie Davis („The Babadook”, „Game Of Thrones”, „Miss Fisher’s Murder Mysteries”) și pe Ben Mendelsohn („Bloodline”, „Animal Kingdom”, „The Dark Knight Rises”, „The Outsider”.)

Emoționant și plin de umor, debutul australienei Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a făcut și adaptarea pentru film.

Babyteeth: Prima iubire” a avut premiera internațională în competiția Festivalului de Film de la Veneția și i-a adus lui Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun actor tânăr. În România filmul a fost prezentat în avanpremieră la TIFF, unde a primit marele premiu – ”Trofeul Transilvania” și Premiul Publicului pentru Cel mai bun film din competiție.

Babyteeth: Prima iubire” va fi lansat în cinematografele din România pe 25 septembrie.

Inspirat din fapte reale, „Corpus Christi”, filmul care a adus Poloniei anul acesta o nominalizare la Oscar, urmărește fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot, în ciuda cazierului său, și preia accidental o parohie, pretinzând că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

Drama intensă și imprevizibilă a câștigat două premii la Veneția, a înregistrat peste 1,5 milioane de spectatori în cinematografele din Polonia și a primit 10 premii la Polish Film Awards, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor în rol principal.

Corpus Christi” va fi lansat în cinematografele din România pe 9 octombrie.

Another Round”, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg cu Mads Mikkelsen în rol principal este o nouă și mult – așteptată dramă modernă, în care Vinterberg reunește o mare parte a echipei „The Hunt” (2012), filmul care a cucerit publicul și a fost nominalizat la Globurile de Aur, Oscar și Palme d’Or. Reuniunea lui Vinterberg îi include pe co-scenaristul nominalizat la Oscar Tobias Lindholm iar actorii renumiți internațional Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen și Lars Ranthe joacă rolurile principale alături de Magnus Millang, care a mai putut fi văzut în dramele lui Vinterberg „The Commune” (2016) și „The Command” (2018).

Another Round” pornește de la teoria conform căreia ne naștem cu o cantitate mică de alcool în sânge și că o ușoară stare de ebrietate ne deschide mintea spre lumea din jurul nostru, reducându-ne problemele și sporind creativitatea. Încurajați de această teorie, Martin și trei din prietenii lui, toți profesori plictisiți, pornesc într-un experiment în care să păstreze un nivel constant de beție pe durata întregii zile. Dacă Churchill a câștigat al Doilea Război Mondial înconjurat de aburii alcoolului, cine știe ce pot face câteva picături pentru ei și pentru elevii lor?

Rezultatele inițiale sunt pozitive și micul proiect al profesorilor se transformă într-un real studiu academic. Atât clasele de elevi cât și rezultatele lor continua să se schimbe în bine iar grupul simte din nou că trăiește. Pe măsură ce paharele sunt date peste cap, unii dintre participanți văd și mai multe îmbunătățiri iar alții o iau razna. Devine din ce în ce mai clar că alcoolul se poate să fi alimentat rezultate mari în istoria mondială, dar și acțiunile curajoase au consecințe.

Another Round” a fost lansat internațional la cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațoinal de Film Cannes iar în România va avea premiera pe 27 noiembrie.

Lansată în 2017, Bad Unicorn este o firmă de distribuție de film de autor. În portofoliul Bad Unicorn se mai regăsesc filmele: Despre trup și suflet / On Body and Soul, Tărâmul Binecuvântat / God’s Own Country, Pororoca, Atelierul / L’atelier, Dovlatov, Utøya – 22 iulie / Utøya: July 22, Vinovatul / The Guilty, Păsări călătoare / Birds of Passage, Amanda, MO, Dumnezeu există și numele lui e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija, Copilul problemă / System Crasher și colectiv.

 

02
/06
/21

BIDFF - Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a șaptea ediții, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu).

02
/06
/21

Cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 3 - 12 septembrie 2021, pe lângă continuarea tradiției de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întreaga lume, aduce și o serie de evenimente speciale pentru iubitorii de film. Una dintre aceste secțiuni în premieră este cea istorică, dedicată celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, și este organizată cu sprijinul Casei Regale Române. Documentarul istoric "Războiul Regelui" deschide programul aniversar.

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.