Baletul „Peter Pan pe gheaţă“, în premieră la Bucureşti, în noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/baletul-peter-pan-pe-gheata-in-premiera-la-bucuresti-in-noiembrie/

Spectacolul de balet „Peter Pan pe gheaţă“, susţinut de The Russian Ice Stars, va avea reprezentaţii între 7 şi 9 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Un articol de Corina Vladov|19 iunie 2013

Spectacolul de balet „Peter Pan pe gheaţă”, susţinut de The Russian Ice Stars, va avea reprezentaţii între 7 şi 9 noiembrie, la Sala Palatului.

Peter Pan este, probabil, unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale literaturii şi ale desenelor animate pentru copii. Băieţelul care nu a mai vrut să crească şi care poate să le arate şi altor copii cât de frumos este să trăieşti în Ţara de Nicăieri, fără părinţi, şcoală şi teme, îşi fascinează şi astăzi fanii de toate vârstele. Alături de Wendy şi zâna Tinkerbell, el luptă cu piraţii conduşi de Căpitanul Hook şi îşi învaţă prietenii să zboare.

Personajul Peter Pan a apărut pentru prima oară în romanul lui J. M. Barrie, din 1902, „The Little White Bird“, ca erou al unei poveşti pe care naratorul cărţii o spune unui copil. Barrie era deja romancier şi un dramaturg celebru la Londra când piesa lui „Peter Pan“ a avut premiera, pe 27 decembrie 1904, la Teatrul Duke of York.

Premiera nu a fost un matineu pentru copii, ci o gală strălucitoare pentru un public londonez sofisticat, care venise să vadă cea mai recentă lucrare a unuia dintre cei mai de seamă scriitori ai momentului. În 1953, studiourile Disney lansează şi ecranizarea cărţii lui J. M. Barrie.

Biletele la spectacol pot fi cumpărate începând de astăzi de la Sala Palatului, magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center, magazinul Biletoo din incinta Cinema Patria, magazinele Flanco, Diverta, Librăriile Adevărul şi Eminescu, Palatul Naţional al Copiilor şi staţia de Metrou Unirii 1. Sau online de pe biletoo.ro, blt.ro şi myticket.ro.

Preţul biletelor variază între 200 de lei (categoria VIP) și 50 de lei (categoria V).

Foto: Facebook Russian Ice Stars

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.