Barfe, zvonuri si minciuni orchestrate de Ion Caramitru pe scena de la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/barfe-zvonuri-si-minciuni-orchestrate-de-ion-caramitru-pe-scena-de-la-tnb/

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă ieşirea la public a unui nou spectacol, „Barfe, zvonuri si minciuni” de Neil Simon, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio.

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2013

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă ieşirea la public a unui nou spectacol, „Barfe, zvonuri si minciuni” de Neil Simon, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio.

După succesul înregistrat de precedenta sa montare, „Dineu cu proşti”, Ion Caramitru, în calitate de regizor, aduce în scenă şi propune de data aceasta întâlnirea, în premieră pe ţară, cu o farsă palpitantă.

O întâmplare bizară se petrece în casa viceprimarului New York-ului, chiar la aniversarea căsătoriei. Crimă? Tentativă de sinucidere? Sau şi una, şi cealaltă? Misterul trebuie elucidat pe loc de către invitaţii la petrecere, iar orice scurgere de informaţie le-ar pune în pericol cariera. Suntem martorii unei situaţii atât de grave, încât suspansul se amplifică, spaima devine comică, umorul erupe.

Citiţi şi: Programul teatrelor bucureştene în perioada 9 – 15 decembrie

Cu o acţiune construită în stilul filmelor poliţiste, dar în ritm de comedie, farsa lui Neil Simon, celebrul scenarist şi dramaturg american, te ţine cu sufletul la gură. Acţiunea pare desprinsă din realitatea imediată. Dacă vă sună cunoscută ştirea că „un personaj” a încercat să se sinucidă, iar glonţul doar i-a atins urechea, este o simplă coincidenţă… Orice asemănare cu personaje din viaţa reală este pur întâmplătoare.

Barfe, zvonuri si minciuni

Ion Caramitru este regizorul spectacolului „Barfe zvonuri si minciuni“

Prezentată în premieră pe ţară, „Barfe, zvonuri si minciuni”, în regia lui Ion Caramitru şi traducerea Oanei Ioachim, brodează în jurul coincidenţelor, iar cinci cupluri irezistibile (Monica Davidescu-Marius Bodochi, Cecilia Bârbora-Silviu Biriş, Rodica Ionescu-Armand Calotă, Oana Ioachim/Florentina Ţilea-Gavril Pătru, Victoria Dicu-Dorin Andone) ni le demască în ritmul unei comedii de cea mai bună calitate şi într-o caldă ambianţă (decorurile – Cătălin Ionescu Arbore, costumele – Liliana Cenean).

Cu o carieră de peste patru decenii, care l-au consacrat drept unul dintre cei mai prolifici comediografi, scenarist şi dramaturg jucat în întreaga lume, răsplătit cu numeroase premii (Pulitzer, Tony, Emmy, Golden Globe etc), reîntâlnirea cu Neil Simon pe scena Teatrului Naţional se dovedeşte de fiecare dată un adevărat prilej de sărbătoare. Şi de… petrecere.

Info:

Următoarele reprezentaţii vor avea loc joi, 19 decembrie, sâmbătă, 21 decembrie, şi duminică, 22 decembrie, la Sala Studio, de la ora 19.30.

Foto credit: TNB, Barfe, zvonuri si minciuni

10
/12
/15

Miercuri-seară, de la 18.30, la Ateneul Român, care a fost plin, autorul de bestseller-uri Eric-Emmanuel Schmitt s-a întâlnit cu criticul de teatru Marina Constantinescu, pentru un dialog despre literatură și teatru, dialog care a fost marcat de panseuri adânci.

10
/12
/15

Felicia Filip, Cristi Minculescu & IRIS, Monica Petrică & Răzvan Mazilu, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band și Orchestra Simfonică București, dirijată de Ciprian Teodorașcu. Toţi aceştia şi mulţi alţii, vineri, 18 decembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă, în cel mai mare eveniment de sărbători din București.

10
/12
/15

Un monument dedicat filosofului și scriitorului Emil Cioran a fost dezvelit în Capitală, la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu. Turnarea și transpunerea în bronz a bustului a fost gata în 2013, iar soclul, confecționat din calcar de Vrața, adus din Bulgaria, a fost terminat anul acesta.

10
/12
/15

Asociația VIRA anunță lansarea rezultatelor cercetării multidisciplinare realizată în cadrul proiectului „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi”. Casele și oamenii din spatele ușilor, resorturile de ordin cultural, social și economic care își pun amprenta asupra experienței de locuire, au reprezentat direcțiile de analiză ale echipei extinse de cercetare.

10
/12
/15

Două luni, două filme în premieră și 13 orașe din România. Proiectul "Filme pentru liceeni" a adus împreună peste 6.673 de liceeni și 393 de profesori din România care au vizionat și discutat despre două filme europene în premieră. Cele 62 de evenimente care au deschis catalogul filmelor bune au avut loc în București, Slobozia, Giurgiu, Caracal, Slatina, Râșnov, Toplița, Moinești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Târgoviște, Moreni, Corabia.

09
/12
/15

Spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, se va juca la Teatrul Metropolis pe 10 decembrie, la ora 19.00. O montare despre care regizorul spunea că, în această nouă variantă de scenă, „este spectacolul unei alte lumi, o lume a secolului nostru”, „Visul unei nopţi de vară” reinterpretează textul lui Shakespeare eliberându-l de clişeele cunoscute.

09
/12
/15

Unul dintre cei mai proeminenți artişti ai prestigioasei ECM Records se întoarce în România în mai 2016, cu un nou album, “Souvenance”. Maestru al unei acustici unice, numit de critici “clasic subversiv”, Anouar Brahem e întotdeauna contemporan, în ciuda faptului că performează la un instrument tradiţional vechi de secole: oud-ul.

09
/12
/15

Vă este dor de mirosul de cozonac din casa bunicii, de colindatul cu steaua și de obiceiurile și tradițiile din satul românesc? Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, este adusă la București prin concertul extraordinar „ÎNCEPEM A COLINDA”, prezentat duminică, 13 decembrie (17.00), la Sala Radio de numeroase ansambluri din întreaga țară și de soliști importanți ai scenei folclorice românești.

09
/12
/15

„Cu adevărat unic, fabulos şi acid”, romanul scriitorului și muzicianului american de origine iraniană Ali Eskandarian, Anii de aur, a apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”. Anii de aur a apărut în Statele Unite după moartea tragică a autorului şi a cunoscut un succes instantaneu.