Barfe, zvonuri si minciuni orchestrate de Ion Caramitru pe scena de la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/barfe-zvonuri-si-minciuni-orchestrate-de-ion-caramitru-pe-scena-de-la-tnb/

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă ieşirea la public a unui nou spectacol, „Barfe, zvonuri si minciuni” de Neil Simon, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio.

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2013

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă ieşirea la public a unui nou spectacol, „Barfe, zvonuri si minciuni” de Neil Simon, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio.

După succesul înregistrat de precedenta sa montare, „Dineu cu proşti”, Ion Caramitru, în calitate de regizor, aduce în scenă şi propune de data aceasta întâlnirea, în premieră pe ţară, cu o farsă palpitantă.

O întâmplare bizară se petrece în casa viceprimarului New York-ului, chiar la aniversarea căsătoriei. Crimă? Tentativă de sinucidere? Sau şi una, şi cealaltă? Misterul trebuie elucidat pe loc de către invitaţii la petrecere, iar orice scurgere de informaţie le-ar pune în pericol cariera. Suntem martorii unei situaţii atât de grave, încât suspansul se amplifică, spaima devine comică, umorul erupe.

Citiţi şi: Programul teatrelor bucureştene în perioada 9 – 15 decembrie

Cu o acţiune construită în stilul filmelor poliţiste, dar în ritm de comedie, farsa lui Neil Simon, celebrul scenarist şi dramaturg american, te ţine cu sufletul la gură. Acţiunea pare desprinsă din realitatea imediată. Dacă vă sună cunoscută ştirea că „un personaj” a încercat să se sinucidă, iar glonţul doar i-a atins urechea, este o simplă coincidenţă… Orice asemănare cu personaje din viaţa reală este pur întâmplătoare.

Barfe, zvonuri si minciuni

Ion Caramitru este regizorul spectacolului „Barfe zvonuri si minciuni“

Prezentată în premieră pe ţară, „Barfe, zvonuri si minciuni”, în regia lui Ion Caramitru şi traducerea Oanei Ioachim, brodează în jurul coincidenţelor, iar cinci cupluri irezistibile (Monica Davidescu-Marius Bodochi, Cecilia Bârbora-Silviu Biriş, Rodica Ionescu-Armand Calotă, Oana Ioachim/Florentina Ţilea-Gavril Pătru, Victoria Dicu-Dorin Andone) ni le demască în ritmul unei comedii de cea mai bună calitate şi într-o caldă ambianţă (decorurile – Cătălin Ionescu Arbore, costumele – Liliana Cenean).

Cu o carieră de peste patru decenii, care l-au consacrat drept unul dintre cei mai prolifici comediografi, scenarist şi dramaturg jucat în întreaga lume, răsplătit cu numeroase premii (Pulitzer, Tony, Emmy, Golden Globe etc), reîntâlnirea cu Neil Simon pe scena Teatrului Naţional se dovedeşte de fiecare dată un adevărat prilej de sărbătoare. Şi de… petrecere.

Info:

Următoarele reprezentaţii vor avea loc joi, 19 decembrie, sâmbătă, 21 decembrie, şi duminică, 22 decembrie, la Sala Studio, de la ora 19.30.

Foto credit: TNB, Barfe, zvonuri si minciuni

04
/10
/15

Un grup de artiști din domenii diferite vă prezintă lansarea EXOD 2.0 #jocdesocietate – o instalație performativ-documentară despre situația mamelor românce plecate la muncă în Italia.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

Marți, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărturești Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitații care vor discuta despre experiențele lor legate de temele cărții sunt Cristina Ion și Bülent Duagi.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

02
/10
/15

Azi începe ediția a cincea a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, eveniment ce durează 10 zile: peste 30 de spectacole de teatru independent în peste 10 spații de teatru independent din București, la TNB, Odeon sau Centrul Dansului. 

02
/10
/15

A 10-a ediție Anim'est se deschide oficial astăzi, la Cinema Studio, de la 20.00. Sunteți invitați să vizionați docu-drama Muntele Magic, în regia Ancăi Damian, precedată de un recital extraordinar susținut de Alexander Bălănescu.

02
/10
/15

Frumoasă, răsfățată și bogată, Marthe Richer își împărțea timpul între frecventarea saloanelor epocii, terenul de sport și cel de aviație aviație, în Parisul din vremea Belle Époque. Crezând că-și poate salva frații, acceptă să devină spion dublu după moartea pe front a soțului său, în Primul Război Mondial.

02
/10
/15

La aproape cincisprezece ani de la succesul romanului Simion Liftnicul, Petru Cimpoeşu, unul dintre prozatorii de primă linie ai ultimilor ani, ne face cunoştinţă cu Celălalt Simion, într-o poveste plină de surprize şi umor. Romanul a apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom şi este disponibil din această săptămînă în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.

01
/10
/15

ION STRATAN (1955-2005), unul dintre cei mai importanţi poeţi „optzecişti“, ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Prieten cu Nichita Stănescu şi considerat drept cel mai important continuator al acestuia, Stratan a fost , de asemenea, “cel mai distins poet al Cenaclului de Luni la o vreme când ceilalți optzecisti încă își pregăteau ucenicia”.