Beligan, Mălăele şi Puric, la Festivalul Comediei Româneşti – festCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/beligan-malaele-si-puric-la-festivalul-comediei-romanesti-festco/

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO va avea loc în perioada 24 mai – 1 iunie, în Bucureşti, informează organizatorii evenimentului, Teatrul de Comedie.

Un articol de Petre Ivan|16 mai 2014

Pe 24 mai, de la ora 17.00, în faţa Teatrului de Comedie va avea loc deschiderea festCO. Dedicat comediei în toate formele ei, anul acesta, festCO este structurat pe două secţiuni importante, „In”, cu spectacole produse de teatre finanţate de stat şi semnate de Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Mircea Cornişteanu, Felix Alexa, Vlad Massaci, Gianina Cărbunariu, şi „Off”, care cuprinde la rândul său mai multe secţiuni.

Cea mai vizibilă dintre acestea este cea dedicată spectacolelor de comedie românească produse în ultima stagiune în teatrele independente. Comedia vine şi în multe alte forme prin intermediul evenimentelor conexe. Lansările de carte sunt numeroase în acest an.

Volumele de memorii semnate de Radu Beligan şi Marin Moraru vor fi urmate de sesiuni de autografe. Un proiect editorial al festCO este lansarea unui volum colectiv de poezie – „Salonul Ludicilor”, care cuprinde poeme semnate de 22 de poeţi, printre care Emil Brumaru, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Horaţiu Mălăele şi George Stanca.

De asemenea, vor fi lansate alte cărţi, semnate de Cristina Modreanu, Liviu Ornea, Simona Tache şi Mihai Radu.

FestCO – Vernisaj de fotografii şi caricaturi

Totodată, va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografii cu Radu Beligan – „Omagiu comediei”, precum şi vernisajul unei expoziţii de caricaturi semnate de Horaţiu Mălăele – „H’ora Comică”.  la-festco-2014-h-ora-comica-18482278

În acest an, dialogurile festCO sunt susţinute de scriitorul Radu Paraschivescu şi de profesorul de filosofie Dan Panaet. De asemenea, publicul este invitat în faţa Teatrului de Comedie la vizionarea unor filme de comedie româneşti.

Intrarea va fi liberă şi la spectacolele de teatru pentru copii şi tineret (Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul Ţăndărică etc.), la examene de licenţă ale facultăţilor de profil din Bucureşti (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” – UNATC şi Spiru Haret) şi la cele două spectacole ale liceenilor câştigători ai concursului de teatru pentru tineret „Jos Pălăria”.

Festivalul va avea în acest an şi o publicaţie proprie – Iluzia Comică -, ziar ce va reflecta evenimentele acestei ediţii, dar şi întâmplări din trecutul Teatrului de Comedie.

Gala Comediei Româneşti va închide, pe 1 iunie, festCO 2014. La acest eveniment vor fi decernate premiile Festivalului Comediei Româneşti. ajuns la ediţia a XII–a, şi premiile Concursului de Comedie Românească, ediţia a IX-a.

Copiii actorilor Teatrului de Comedie vor lua locul părinţilor pe scenă, de 1 Iunie. Seara se va încheia cu spectacolul „Suflet Românesc”, un one-man-show susţinut de Dan Puric.

Biletele sunt puse în vânzare online şi la casele de bilete ale sălilor la care se joacă spectacolele – Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Odeon, Opera Naţională Bucureşti, Centrul Cultural pentru Unesco „Nicolae Bălcescu”, Teatrul Ţăndărică, Teatrul Ion Creangă, Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Artă, În Culise Teatru Pub, Teatrul Mignon.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Foto cu Beligan, Mălăele şi Puric – Cinemagia

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.