Beta Cinema se va ocupa de distribuţia la nivel internaţional a filmului românesc „Poziţia copilului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/beta-cinema-se-va-ocupa-de-distributia-la-nivel-international-a-filmului-romanesc-pozitia-copilului/

Compania Beta Cinema se va ocupa de distribuţia la nivel internaţional a filmului „Poziţia copilului”, de Călin Netzer, singurul lungmetraj românesc care concurează pentru Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie).   Protagoniştii din „Poziţia copilului” sunt doi dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului, Luminiţa Gheorghiu […]

Un articol de Andrada Văsii|24 ianuarie 2013

Compania Beta Cinema se va ocupa de distribuţia la nivel internaţional a filmului „Poziţia copilului”, de Călin Netzer, singurul lungmetraj românesc care concurează pentru Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie).

 

Protagoniştii din „Poziţia copilului” sunt doi dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului, Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache, în ipostaza de mamă şi fiu, într-o producţie care vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor, despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Filmul este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după multi-premiatele „Maria” (2003) şi „Medalia de onoare” (2010), concurează pentru trofeul Ursul de Aur alături de peliculele unor cineaşti celebri, precum Steven Soderbergh, Gus Van Sant şi Ulrich Seidl. „Poziţia copilului” este singurul titlu confirmat până acum din partea României în prestigioasa competiţie.

În distribuţia filmului, alături de Luminiţa Gheorghiu (premiată pentru rolul din „Moartea domnului Lăzărescu”) şi Bogdan Dumitrache (câştigător al Premiului pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Locarno pentru rolul din „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, de Adrian Sitaru) figurează nume cunoscute ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer, directorul de imagine este Andrei Butică, montajul şi sound design-ul îi aparţin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mălina Ionescu, costumele, de Irina Marinescu, iar machiajul, de Dana Roseanu şi Domnica Sava. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Ada Solomon.

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film, în coproducţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, ThomasVille, cu participarea HBO România.

 

Sursa: Mediafax

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.