Biblioteca la firul ierbii
https://www.ziarulmetropolis.ro/biblioteca-la-firul-ierbii/

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2021

Biblioteca la firul ierbii este un proiect ce se va derula în Parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi, în perioada 31 iulie – 28 august, menit să ocupe timpul liber al copiilor cu activităţi variate ce sprijină atât procesul de învăţare prin joc, cât şi deprinderea unor abilităţi noi de manualitate, creativitate şi interacţiune într-un mediu non-formal. Activităţile, derulate în intervalul orar 17:00-19:00, vor fi susţinute de personalul specializat al BMB şi vor lua forma unor ateliere interactive ce vor pune accent pe importanţa lecturii, a ideilor creative, a jocului de grup şi a stimulării competitivităţii.

Realizat în parteneriat cu Asociaţia Basar şi Centrul Cultural European Sector 6, proiectul propune participanţilor şi activităţi de cercetare, o serie de expoziţii participative găzduite de Remorca de Cercetare şi Activare (RCA) şi spectacole susţinute de trupa Teatrului de păpuși „Licurici”.

Participanţii vor avea oportunitatea de a-şi face în mod gratuit un permis de bibliotecă şi chiar vor putea împrumuta o parte dintre cărţile ce vor fi expuse pentru consultare.

Pentru mai multe informații, verificați Calendarul de activități pe bibmet.ro și rămâneţi conectaţi online la Biblioteca Metropolitană București și pe paginile de Facebook ale filialelor noastre.

 

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.