Bilanţ TNB: 12 săptămâni de difuzări on-line, 7 zile din 7
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilant-tnb-12-saptamani-de-difuzari-on-line-7-zile-din-7/

Odată cu reluarea spectacolelor pe scena REALĂ, la AMFITEATRU TNB, în cadrul programului ”Nopţi de vară SUS pe teatru”, Teatrul Naţional I.L.Caragiale încheie – temporar (!)- activitatea de difuzări ONLINE care s-a desfăşurat neîntrerupt începând cu data de 23 martie 2020, odată cu decretarea stării de urgenţă şi, ulterior, a stării de alertă.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2020

În intervalul 23 martie – 21 iunie 2020 au fost transmise on-line 70 de conferințe din seria CONFERINȚELOR TNB, precum și 9 spectacole, începând din 24 aprilie (în cele 3 zile de week-end, cu câte 3 difuzări pentru fiecare spectacol aşadar în total 27 difuzări on-line). 

S-au transmis online atât spectacole din repertoriul curent al TNB, titluri ce vor fi reluate la săli de îndată ce situația o va permite (“Furtuna”, „Allegro, ma non troppo”, „Două loturi”, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, „Luminița, de la capătul tunelului”) , precum și spectacole mai vechi, din arhivă („Năpasta”, „Ultima oră”, „Take, Ianke si Cadîr”, „Visul unei nopți de vară”). Calitatea înregistrărilor a fost diferită și nu întotdeauna perfectă: filmările spectacolelor mai vechi, efectuate cu o singură cameră, din punct fix, cu sunet preluat direct din cameră – aveau doar scopul de a arhiva spectacolele respective, fără intenția unei difuzări publice. Spectacolele recente au beneficiat de infrastructura materială și logistică a Studioului Media al TNB (care funcționează doar de câțiva ani) și au fost filmate profesionist, ceea ce s-a tradus într-o calitate vizibil mai bună a înregistrărilor.  În contextul în care activitatea on-line pare să câștige și pe mai departe din ce în ce mai mult teren, TNB va face eforturi de a oferi  publicului interesat materiale filmate la standarde cât mai înalte. Ne propunem să continuăm înregistrarea, cu prioritate, a spectacolelor din repertoriul curent, în condiții de maximă profesionalitate, pentru a asigura un portofoliu de calitate pentru perioada următoare, care să  „reziste” în mediul concurențial internațional! 

Conferințele care au fost transmise on-line (live streaming) pe canalul Youtube al TNB  sunt arhivate, putând fi accesate în continuare de cei interesați. Spectacolele au putut fi vizionate doar în zilele și la orele anunțate, nemaifiind disponibile on-line după încheierea transmisiei live. Am constatat, cu bucurie, că nu există riscul scăderii interesului pentru spectacolele din cadrul repertoriului curent, ci, din contră, mulți privitori au declarat că abia așteaptă să vadă și live spectacolele respective, odată cu redeschiderea sălilor!

Iată și un bilanț statistic al celor 90 de zile de activitate ONLINE, activitate asigurată integral de echipa din cadrul Direcției de Comunicare și Relații Internaționale a TNB* :

Difuzările de conferințe și de spectacole de pe canalului  YOUTUBE al TNB au însumat  în intervalul 23 martie-21 iunie:

182.875 de vizualizări (views)

49.200 de ore (watch time

Față de cei 8500 de abonați inițial s-au mai câștigat încă 9000 (subscribers).

În afara spectatorilor din România (60 % în luna aprilie, 82,9 % în luna mai), transmisiile on-line ale TNB au mai fost urmărite de spectatori din diverse alte țări (luăm ca referință luna mai)

  • Anglia 1387 
  • Germania 1313
  • Canada 1116
  • SUA 993
  • Franța 461
  • Israel  455
  • Italia 372
  • Spania 255
  • Belgia 232
  • Columbia (!) – 81
25
/02
/14

,,Plătiți locație?” Mulți am fi nedumeriți, cel puțin în primele momente, dacă ni s-ar adresa această întrebare. Am înțeles oare greșit? O fi spus persoana respectivă „ați găsit o locație”? Despre cum se folosește ,,locația” corect, aflăm astăzi la rubrica Dans printre cuvinte.

25
/02
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „Pompeii 3D”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

24
/02
/14

În seara zilei de 24 februarie a încetat din viaţă baritonul Nicolae Herlea, după o grea suferință, la vârsta de 87 de ani. El a fost numit, de presa internationala, de-a lungul anilor, ,,Regele baritonilor" sau ,,fenomenul Nicolae Herlea".

24
/02
/14

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) se pregătește intens pentru cea de-a 13-a ediție, care va avea loc între 30 mai și 8 iunie, la Cluj-Napoca. Sute de filme, concerte, expoziții, dezbateri și întâlniri cu cineaști renumiți îi așteaptă pe spectatori la cel mai mare festival de film din România.

24
/02
/14

Prietenii artistice şi partituri romantice în întâmpinarea Mărţişorului, în ultima zi a lunii februarie (28), de la ora 19.00, la Sala Radio. Concertul în la minor pentru pian şi orchestră de Schumann va fi interpretat de pianistul Horia Mihail împreună cu Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

24
/02
/14

La Teatrul Metropolis puteţi vedea, în această săptămână, spectacolele: "Tarelkin", de AV Suhovo-Kobâlin, coregrafia Vlad Logigan; "Tom şi Jerry", de Rick Cleveland, regia Florin Piersic Jr şi "Doi pe o bancă", de Aleksandr Ghelman, regia Emanuel Pârvu. Programul teatrelor bucureştene în perioada 24 februarie - 2 martie:

24
/02
/14

Actorul Matthew McConaughey a declarat în emisiunea "The Queen Latifah Show" că a vizionat de mai multe ori fiecare episod din "Detectivii din Louisiana/ True Detective", produs de HBO, afirmând că de fiecare dată a descoperit ceva diferit.

24
/02
/14

Pentru a marca împlinirea a 307 ani de la naşterea lui Carlo Goldoni, Televiziunea Română a programat difuzarea uneia dintre cele mai cunoscute piese ale marelui dramaturg italian – „Mincinosul”. Spectacolul de teatru tv din Arhiva de Aur poate fi urmărit la TVR 2 şi online pe TVRplus.ro în această seară, de la ora 19.10.

23
/02
/14

Filmul "12 ani de sclavie", actorii Matthew McConaughey şi Cate Blanchett şi regizorul Alfonso Cuaron sunt favoriţi la "Oscar 2014", potrivit cotelor afişate de casele de pariuri online, care par să aibă ca "indicator" lista premianţilor de la gala Globul de Aur.

23
/02
/14

O poveste „respingătoare” cu un duce afemeiat și un bufon cocoșat, pe care îl cheamă Rigoletto. O muzică superbă din care sigur cunoașteți măcar o arie („La donna è mobile”) și o montare nouă, inspirată de era Prohibiției din Chicago-ul anilor '20, la Opera Națională București.