Bill Clinton a scris un roman de ficțiune împreună cu James Patterson
https://www.ziarulmetropolis.ro/bill-clinton-a-scris-un-roman-de-fictiune-impreuna-cu-james-patterson/

Bill Clinton a scris un roman alături de autorul de succes James Patterson, subiectul acestuia fiind centrat pe preşedintele Statelor Unite, o funcţie pe care a deţinut-o timp de opt ani. Cartea, intitulată „The President is Missing” („Preşedintele a dispărut”), va fi publicată în luna iunie 2018.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2017

„Munca la o carte despre un președinte în exercițiu — ceea ce știu despre această funcție, viața la Casa Albă, și modul în care funcționează Washington — a fost foarte distractivă”, a explicat Bill Clinton, care a ocupat postul de președintele al Statelor Unite în perioada 1993 — 2001.

„The President is Missing” este o carte prezentată pe site-ul de cumpărături Amazon drept un „thriller” de 400 de pagini având un preț de vânzare de 30 de dolari.

Lucrul cu președintele Clinton a fost apogeul carierei mele. Eu sunt un creator de povești, iar cunoștințele președintelui Clinton ne-au permis să spunem una foarte interesantă. Este o combinație rară. – James Patterson

Bill Clinton a publicat mai multe cărți, inclusiv autobiografia sa, „My Life” (2004), pentru care a primit un avans de 15 milioane de dolari, însă nu a scris niciodată ficțiune, precizează sursa citată.

Autorul american James Patterson (70 de ani) este un scriitor de succes, celebru în special pentru romanele sale polițiste. Autor foarte prolific, el a scris peste o sută de cărți, inclusiv pentru copii.

În 2016, veniturile din vânzarea cărților lui James Patterson au fost estimate la 95 de milioane de dolari.

Foto: Bill Clinton , James Patterson – facebook

16
/09
/22

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) a anunțat primii 63 de invitați la ediția din acest an. Lista include nume cunoscute din peste 20 de țări. Alte nume vor fi publicate curând.

16
/09
/22

Sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc o întâlnire cu Gabriela Adameșteanu la Librăria Kyralina din București (Str. Biserica Amzei 10), prilejuită de apariția în limba franceză a romanului „Fontana di Trevi” la Editura Gallimard („Fontaine de Trevi”, traducere de Nicolas Cavaillès).

13
/09
/22

Petre Barbu îşi aşteaptă cititorii, joi, 15 septembrie, de la ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, Bucureşti), la o discuţie despre noul său roman, „Vremea tatălui”, publicat de curând în colecția Fiction Ltd. a editurii Polirom.

13
/09
/22

Vineri, 16 septembrie, de la ora 16.00, în prezența lui Gabriel Liiceanu, magazinul Humanitas-Takumi Lipscani 42 se va adăuga lanțului de librării Humanitas. Un parter, trei etaje de cărți și încă un etaj ocupat de Takumi, unul dintre cele mai mari și mai rafinate magazine de cadouri japoneze din Europa. 350 de metri pătrați dedicați cărților și celor mai frumoase cadouri.

09
/09
/22

CENTENAR La 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda, ne amintim de arta și de universului unui prozator unic. Ziarul Metropolis vă prezintă un dialog de arhivă despre relația scriitorului cu teatrul.

29
/08
/22

Cei care vor vedea pe rafturile librăriilor cartea lui Eddie Jaku, Cel mai fericit om de pe Pământ, involuntar vor face o serie de presupuneri privind motivele fericirii sale. Dar, cât de bogată le-ar fi imaginația, tot va fi greu de ghicit că Cel mai fericit om de pe Pământ este un supraviețuitor al lagărelor de concentrare de la Buchenwald și Auschwitz, iar cartea pe care o semnează e mărturia sa cutremurătoare și, paradoxal, plină de speranță, din acel infern.

26
/08
/22

În Cel mai fericit om de pe Pământ, bestseller publicat de Editura Trei și lansat de Eddie Jaku la vârsta de 100 de ani, autorul povestește ce au însemnat cei 7 ani de detenție în lagărele morții. Detaliile sunt surprinzătoare, dincolo de imaginație și fără să poată primi vreo explicație coerentă. De altfel, Eddie Jaku mărturisea că, după ce a fost martorul unor asemenea atrocități și a observat în ce abisuri ale urii poate coborî ființa umană, ani la rând l-a frământat o singură întrebare: De ce?

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).