Biografia lui Grace Kelly, la Editura RAO
https://www.ziarulmetropolis.ro/biografia-lui-grace-kelly-la-editura-rao/

Editura RAO anunţă apariţia volumului ,,Grace. Biografia”, de Thilo Wydra, un tribut adus lui Grace Kelly, actriţă de succes, câştigătoare a unui premiu Oscar, devenită prinţesă prin căsătoria cu prinţul Rainier al III-lea de Monaco.

Un articol de Liliana Matei|22 martie 2016

Cartea conţine un interviu în exclusivitate cu prințul Albert al II-lea de Monaco.

„Thilo Wydra și-a scris cartea făcând cercetări aprofundate, discutând cu martori și contemporani. Biografia cuprinzătoare risipește multe stereotipuri și o prezintă pe Grace Kelly aşa cum era în realitate.“

Cinefilii vor avea ocazia de a privi în interiorul lumii Hollywoodiene din anii 50 pentru a descoperi portretul cald şi generos al aceleia care a fost mai mult decât un chip frumos pe ecran.
De o frumuseţe strălucitoare şi o eleganţă clasică, renumită pentru bunul gust fără cusur, Grace Kelly, prinţesă de Monaco, inspiră în continuare femeile din lumea întreagă. Acum mai bine de trei decenii, în anul 1982, murea într-un accident care a stârnit multe controverse fiind și astăzi comentat. Actriţa preferată a lui Hitchcock a avut o viață în care evenimentele fericite și cele tragice s-au succedat, având un impact emoțional mondial, cu recorduri de audiență mediatică.

Biografia propusă de Thilo Wydra ne prezintă o femeie care, dincolo de rafinamentul vieții princiare, a fost un om fragil dar extrem de dedicat și hotărât. Pentru scrierea acestei cărţi, au fost scoase la iveală documente din arhivele familiilor Kelly şi Grimaldi. Autorul a luat legătura cu protagoniști ai poveștii, a străbătut traseele filmice și biografice, deseori întrepătrunse, ale prințesei Grace.

„Thilo Wydra scrie despre viața unei femei ale cărei eleganță și frumusețe fascinează și astăzi milioane de oameni.“ (perlentaucher.de / Das KulturMagazin)

Thilo Wydra este un jurnalist și scriitor german. A făcut studii de comparatistică, germanistică, istoria artei și teorie cinematografică la universitățile din Mainz și Dijon. Publică frecvent în Der Tagesspiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung și în alte cotidiane germane. A scris mai multe monografii și biografii dedicate domeniului cinematografic, printre altele Romy Schneider. Leben – Werk – Wirkung(2008), Alfred Hitchcock. Leben – Werk – Wirkung(2010) și Ingrid Bergman. Ein Leben (2016). Cartea despre Grace Kelly a fost dublată de un documentar Die zwei Leben der Grace Kelly pentru canalul TV ZDF History (2012).

27
/10
/21

În toamna aceasta, la editura EIKON au apărut două cărţi-eveniment, semnate de prozatoarea Andreea Nanu: „Cum vă place”. Cronică de teatru, operă şi film şi „Eternitatea. Şi încă o zi”. Teatrul lui Andrei Şerban.

27
/10
/21

În Ţinutul nomazilor: cum să supravieţuieşti în America secolului 21 publicată de Editura Trei, jurnalista Jessica Bruder specializată în reportaje despre subculturi surprinde nașterea unei noi categorii sociale, a unui nou stil de viață. America aflată „sub radarul economic” este formată din „americanii în vârstă, scăpătați și itineranți” pentru care speranța unei vieți mai bune ia forma unui drum nesfârșit de-a lungul și de-a latul țării, în căutare de slujbe sezoniere ca să supraviețuiască.

25
/10
/21

Reprezentanța Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Editura Impedimenta, Círculo de Bellas Arte, Școala de arte SUR, Universitatea Complutense din Madrid, Facultatea de Filologie și Librăria Rafael Alberti organizează o serie de întâlniri literare ale scriitorului Mircea Cărtărescu, în perioada 26-27 octombrie 2021.

18
/10
/21

Din 15 octombrie, a intrat în librării „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” de Suleika Jaouad, volum publicat în limba română de Editura Humanitas, în colecția „Memorii/Jurnale” (traducere de Ines Simionescu, Anca Lăcătuş şi Andreea Niţă). La 22 de ani, autorea primea un diagnostic înfricoșător: leucemie, cu 35% șanse de supraviețuire. Aceasta este povestea ei!

16
/10
/21

După ce a publicat jurnalul lui Dostoievski și o parte din scrisorile lui Cehov, Editura Polirom a tipărit recent o a doua ediție a scrierilor extraliterare ale lui Bulgakov, sub titlul „Corespondență. Jurnale”, în traducerea semnată de Ana-Maria Berzuleanu și cu prefața lui Ion Vartic.

11
/10
/21

Editura Humanitas vă invită marți, 12 octombrie, ora 19.30, online&live, la o discuție despre acest volum la care vor participa Alexandru Stermin, Carmen Strungaru, etolog, și Ciprian Mihali, profesor de filosofie contemporană la Universitatea Babes Bolyai. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural. Partener: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

11
/10
/21

Vaclav Smil nu are telefon mobil, apare rar în public și crede că doar „Cifrele nu mint”. Un adevărat maestru al interpretărilor statistice, Vaclav Smil este un artist care descrie lumea prin intermediul cifrelor. „Aștept fiecare nouă carte a lui Smil așa cum așteaptă unele persoane un alt film din seria Războiul Stelelor”, spunea Bill Gates despre omul de știință de origine cehă.

08
/10
/21

Romanul „Ereditate” (Editura Trei, 2021), semnat de tânărul scriitor francez Miguel Bonnefoy, a fost recompensat cu Premiul Librarilor în acest an în Franța și desemnat alegerea României la Premiul Goncourt 2020. „Un roman magic", după cum sublinia publicația Le Figaro.

08
/10
/21

„Big Sur”, „capodopera lui Kerouac”, după cum o numea scriitorul și criticul american Richard Meltzer, recent apărută în limba română la Editura Polirom, în traducerea lui Vlad Pojoga, este cartea pe care v-o propunem pentru acest sfârșit de săptămână.