Birlic, omagiat la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/birlic-omagiat-la-teatrul-de-comedie/

Pe 15 februarie, la ora 12:00, la Teatrul de Comedie, în memoria marelui comedian Grigore Vasiliu Birlic, trupa de teatru Birlic de la Fălticeni va prezenta piesa Karagiale Reloaded.

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2014

Pe 15 februarie, la ora 12.00, la Teatrul de Comedie, în memoria marelui comedian Grigore Vasiliu Birlic, trupa de teatru Birlic de la Fălticeni va prezenta Karagiale Reloaded.

Spectacolul este construit pe un scenariu structurat după proza lui I. L. Caragiale. Tipologia personajelor este adusă la zi, la ceea ce se-ntâmplă cu/în învăţământul românesc.

Perlele de la bacalaureat sunt fundamentul replicilor şi al situaţiilor scenice. Spectacolul încearcă să pună o oglindă în faţa spectatorilor… Cine se recunoaşte în ea? Există soluţii la ieşirea din criza perpetuă a societăţii româneşti? Finalul spectacolului este deschis… ne putem îndrepta sufletul şi faţa către Dumnezeu?

Birlic

INFO: Karagiale Reloaded / trupa de teatru Birlic de la Fălticeni

Regia, scenografia, scenariul & ilustrația muzicală – Gheorghe Balint

Intrarea, liberă

Durata spectacolului, 40 minute.

Citiţi şi Birlic, ţinta unei farse clasice din istoria teatrului

Trupa Birlic s-a înfiinţat în anul 2011. Primul spectacol a fost „Al cincilea anotimp”, în regia Cristinei Bacal. A urmat o serie de patru spectacole: Poveşti de dragoste – Sandwich cu pui şi Nu mai sunt iepuraşul tău drag, ambele de Matei Vişniec, Împăiaţi-vă iubiţii de Teodor Mazilu şi Karagiale Reloaded, toate în regia artistică a lui Gheorghe Balint.

Trupa a susţinut numeroase spectacole în Fălticeni, Bucureşti: Teatrul Nottara şi Cercul Militar Naţional, Brăila, Panciu, Suceava, Lugoj, Sebeş etc.

Foto cu Birlic şi Karagiale Reloaded – wikipedia

27
/03
/17

Într-o zi de 27 martie era înfiinţat, la Moscova, ’’Balşoi Teatr’’, Societatea Academică Română devenea, prin decret regal, "Academia Română", se năștea regizorul american Quentin Tarantino și se stingea din viață George Pruteanu, cunoscut pentru emisiunea TV “Doar o vorbă să-ţi mai spun” şi pentru ”Legea Pruteanu” (folosirea limbii române în locuri, relaţii şi instituţii publice).

26
/03
/17

„S-a furat mireasa!”, după textul și în regia lui Radu Popescu, e o comedie despre o tânără corporatistă ruptă între logodna călduță cu Mihai, șeful ei, și iubirea cu aer de libertate a lui Andrei, fost iubit și alpinist.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

25
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Despre „Fata necunoscută”, noul film - o dramă socială și morală - al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne. Și despre „(M)ucenicul” (al rusului Kirill Serebrennikov), cu un tânăr care, cu Biblia în mână, se tranformă într-un fanatic religios. Două filme de Cannes, acum în cinematografe.

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.