„Biserici de lemn din România”, la Cinemateca Eforie
https://www.ziarulmetropolis.ro/biserici-de-lemn-din-romania-la-cinemateca-eforie/

Proiecţia filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din Bucureşti. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediţii a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi”.

Un articol de Petre Ivan|7 decembrie 2016

Documentarul este o incursiune aparte într-un teritoriu al țării noastre cu monumente excepționale, tipice României: bisericile de lemn construite în secolul XIX. Sunt obiective turistice pitorești și monumente ridicate la nivel de patrimoniu Unesco.

Documentarul prezintă aceste lăcașuri de cult în mod agreabil, inedit, neconvențional pentru spectator. Și asta pentru că „Biserici de lemn din România – un documentar” conține, printre altele, filmări aeriene fără precedent pentru obiectivele prezentate, filmări realizate cu drone.

Filmul (48 minute) este deja lansat pe DVD, putând fi achiziționat din librării, dar se poate urmări și online. (Costul pentru streaming de 24 de ore este de 2,76 dolari.)

„Biserici de lemn din România – un documentar” încearcă să mediatizeze manifestări cultural estetice tradiționale, autentice, deloc „perimate”, necunoscute publicului larg, în contextul unui vid mediatic pe această temă.

Cea de-a XI-a ediție a IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți se desfășoară la Cinemateca Eforie între 14 și 17 decembrie.

Foto: Biserici de lemn  din România – facebook

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”. 

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.