Blestemul lui Macbeth loveşte din nou: un actor, accidentat de Kenneth Branagh, într-o scenă de luptă
https://www.ziarulmetropolis.ro/blestemul-lui-macbeth-loveste-din-nouun-actor-accidentat-de-kenneth-branagh-intr-o-scena-de-lupta/

Un actor de teatru a fost accidentat de Kenneth Branagh în timpul unei scene de luptă din spectacolul „Macbeth“, regizat de starul britanic şi pus în scenă la Manchester.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Un actor de teatru a fost accidentat de Kenneth Branagh în timpul unei scene de luptă din spectacolul „Macbeth”, regizat de starul britanic şi pus în scenă la Manchester. Acest lucru i-a determinat pe jurnaliştii britanici să vorbească despre „o nouă victimă făcută de blestemul lui Macbeth”.

Actorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost lovit de o sabie din metal în timpul unei scene de luptă din spectacolul „Macbeth”, realizat după piesa omonimă scrisă de William Shakespeare, informează dailymail.co.uk.

Actorul continuă spectacolul

Dovedind mult curaj, actorul şi-a continuat evoluţia în spectacol, însă a fost transportat la spital, la finalul show-ului, pentru un control medical.

Spectacolul „Macbeth”, lăudat de criticii de specialitate, reprezintă prima producţie shakespeariană în care joacă starul Kenneth Branagh (foto sus) după o pauză de peste 10 ani.

Spectacolul este pus în scenă în clădirea unei foste biserici, care este atât de mică, încât spectatorii din public sunt avertizaţi la intrare în legătură cu riscul de a fi „acoperiţi cu noroi, sânge şi ploaie”.

Scene riscante

Un purtător de cuvânt al Festivalului Internaţional de Teatru de la Manchester a precizat că un actor a fost accidentat în timpul unui spectacol, însă nu a confirmat faptul că sabia folosită de Kenneth Branagh ar fi fost implicată în acel incident.

Există o concentrare enormă. E imposibil să spui că spectacolul este lipsit de pericole. Săbiile din metal se încleştează, iar scânteile zboară pur şi simplu prin aer.

Kenneth Branagh,
actor

Celebrul actor britanic Kenneth Branagh, care joacă unul dintre rolurile principale şi asigură regia spectacolului, a recunoscut că scenele de luptă din această producţie pot fi riscante.

Spectacol supervizat de medici

Sâmbătă seară, purtătorul de cuvânt al Festivalului Internaţional de Teatru de la Manchester a declarat: „Un actor a fost lovit în timpul unei scene de luptă din spectacolul «Macbeth», în seara de miercuri. Avem medici calificaţi care asistă la fiecare reprezentaţie, iar actorul a fost consultat. Medicii l-au asigurat că este bine şi că poate să continue spectacolul”.

„După aceea, actorul a fost transportat la spital, ca măsură de precauţie”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Actori superstițioși

Actorii superstiţioşi din teatru preferă să nu pronunţe niciodată titlul piesei „Macbeth”, întrucât ei cred că acest nume este blestemat, notează Mediafax.

Printre starurile care au suferit diverse accidente în timpul sau la scurt timp după reprezentaţii ale piesei „Macbeth” se află nume sonore, precum Orson Welles şi Charlton Heston. În 1849, peste 30 de persoane care asistau la o reprezentaţie a spectacolului „Macbeth” au fost ucise în urma violenţelor comise în timpul unei revolte populare.

Totodată, se spune că Abraham Lincoln a citit această piesă de teatru cu o seară înainte de a fi asasinat, în 1865.

Foto credit: Melinda Seckington, Wikipedia, Festivalul de Teatru de la Manchester (Facebook)

14
/01
/16

Născută la 14 ianuarie 1941, la Bascom, Florida (SUA), Faye Dunaway împlineşte, astăzi, 75 de ani. Pe marele ecran s-a făcut remarcată cu rolurile din ''Bonnie and Clyde'' - în care a jucat alături de Warren Beaty și Gene Hackman, fim pentru care a primit o nominalizare la Oscar (1968) la categoria cea mai bună actriță în rol principal -, ''The Thomas Crown Affair'' și ''Chinatown''.

13
/01
/16

Câştigătorii prestigioaselor Globuri de Aur (2016) au avut parte de o şedinţă foto inedită, fiind imortalizaţi în alb şi negru de olandezii Inez van Lamsweerde și Vinoodh Matadin. (Foto: Globurile de Aur 2016 – Instagram)

13
/01
/16

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme din Ungaria (MaNDA) iniţiază în 2016 o serie de proiecţii ce are menirea să prezinte, cu scop educativ, istoria filmului maghiar. În 2016 se împlinesc 120 de ani de la prima proiecţie de film din Budapesta şi de la deschiderea primului cinematograf în Budapesta, iar cu ocazia aniversării milenare s-a filmat primul film în Ungaria.