Blood Ties. Clive Owen și Billy Crudup: gangsterul şi poliţistul
https://www.ziarulmetropolis.ro/blood-ties-clive-owen-si-billy-crudup-gangsterul-si-politistul/

Blood Ties / Legături de sânge, thriller-ul franco-american în regia actorului devenit recent şi regizor, Guillaume Canet (Tell No One), va avea premiera în România pe 27 iunie. Filmul spune povestea a doi fraţi din Brooklyn-ul anilor ‘70, unul ajuns gangster, celălalt poliţist.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2014

Din distribuţia filmului Blood Ties fac parte Clive Owen (Children of Men, Inside Man, The Bourne Identity, King Arthur, Sin City, Closer, Derailed, Shadow Dancer, The International), Marion Cotillard (The Dark Knight Rises, Inception, Contagion, Midnight in Paris, Big Fish, La Vie en Rose), Mila Kunis (Black Swan, Ted, Oz the Great and Powerfull) şi Billy Crudup (Almost Famous, Watchmen, Big Fish).

De-asemenea, veţi mai putea recunoaşte actori precum: Zoe Saldana (Avatar, Star Trek, Piraţii din Caraibe), James Caan (The Godfather, Misery, Middle Man, Dogville, The Way of the Gun), Noah Emmerich (The Truman Show, Super 8, Little Children)

Blood Ties / Legături de sânge a participat – Out of Competition – la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2013 şi a fost proiectat anul acesta în închiderea Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) 2014.

Blood Ties / Legături de sânge are 144 de minute, este o coproducţie Franţa-SUA şi este distribuit în România de Independenţa Film.

Blood Ties sau Doi fraţi pătaţi

Ne aflăm în New York-ul anilor ‘70. După câţiva ani de închisoare executaţi în urma unei omucideri, Chris (jucat de Clive Owen), în vârstă de 50 de ani, este eliberat pentru bună purtare. La poarta penitenciarului, Chris este aşteptat de fratele său Frank (interpretat de Billy Crudup), un poliţist cu o carieră care se anunţă strălucitoare. Chris şi Frank au fost mereu diferiţi. Însă tatăl lor, cel care i-a crescut, a părut să-l prefere tot timpul pe Chris, asta în ciuda necazurilor pe care le provoca.

De data asta, Frank este gata să-i mai dea o şansă fratelui său nelegiuit. Îl primeşte în casă, îi găseşte o slujbă, ba chiar îl ajută să reia legătura cu copiii şi cu fosta soţie, Monica (Marion Clotillard). Dar fratelui – infractor îi este greu să se ţină departe de vechile obiceiuri. Aşa că fratele – poliţist decide să-i întoarcă definitiv spatele. Doar că decizia aceasta vine puţin cam târziu…

Blood Ties, un proiect franţuzesc realizat în America

Pentru proaspătul regizor francez Guillaume Canet, succesul pe plan internaţional a apărut în urma celui de-al doilea lungmetraj al său, Tell No One (2006), patru premii César în 2007, printre care cele pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal – Francois Cluzet şi Cel mai bun montaj. După lansarea cu mare succes a lui Tell No One în SUA, pentru Guillaume Canet au început să curgă ofertele din partea studiourilor americane.

“Am primit o mulţime de propuneri de a regiza filme direct în State. Şi vorbesc aici de nume grele, maşinile de făcut bani”, spune Canet. “Dar nu mă simţeam pregătit să apuc calea asta: un film în limba engleză, în SUA, cu un producător care să-mi sufle în ceafă la fiecare pas. Pană la urmă mi-a venit ideea de a merge totuşi în America, dar cu un proiect de-al meu”.

Aşa a apărut ideea remake-ului la filmul franţuzesc Les liens du sang / Rivals, regizat de acelaşi Guillaume Canet, în 2008. Între timp, regizorul a aflat că şi Ridley Scott este interesat de drepturile pentru un remake al filmului său. Aşa că n-a mai stat pe gânduri. Scenariul a fost adaptat cu ajutorul lui James Gray (regizorul Little Odessa, The Yards, We Own the Night şi foarte recentul The Immigrant). James Gray văzuse şi el Tell No One şi era interesat de proiectele la care lucrează regizorul francez. Când a aflat că nu are scenarist pentru Blood Ties, James Gray, care nu mai scrisese nimic până atunci, s-a oferit imediat ca şi co-scenarist.

Rolul lui Clive Owen a fost dorit iniţial de Mark Wahlberg. Acesta văzuse şi el Tell No One şi dorea să-l cunoască pe regizorul său. Guillaume Canet avea însă alte gânduri pentru distribuţie. Aşa că l-a sunat pe amicul său Alfonso Cuarón şi l-a rugat să-i prezinte proiectul Blood Ties lui Clive Owen.

Blood Ties / Legături de sânge este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

 

02
/06
/21

BIDFF - Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a șaptea ediții, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu).

02
/06
/21

Cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 3 - 12 septembrie 2021, pe lângă continuarea tradiției de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întreaga lume, aduce și o serie de evenimente speciale pentru iubitorii de film. Una dintre aceste secțiuni în premieră este cea istorică, dedicată celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, și este organizată cu sprijinul Casei Regale Române. Documentarul istoric "Războiul Regelui" deschide programul aniversar.

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.