Blood Ties, filmul lui Guillaume Canet, închide București IFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/blood-ties-filmul-lui-guillaume-canet-inchide-bucuresti-iff/

Blood Ties / Legături de sânge, cel mai recent film al actorului devenit regizor Guillaume Canet, va închide ediţia aniversară a Bucureşti IFF pe 2 aprilie, la doar 10 zile după premiera americană, într-o proiecţie extraordinară.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2014

Blood Ties / Legături de sânge, cel mai recent film al actorului devenit regizor Guillaume Canet, va închide ediția aniversară a București IFF pe 2 aprilie, la doar 10 zile după premiera americană, într-o proiecție extraordinară.

Un puternic parfum șaptezecist plutește deasupra acestei producții franțuzești filmate la New York – și nu-i de mirare: co-scenarist/co-producător este James Gray, mare amator de cinema clasic yankeu (vezi Little Odessa, The Yards sau We Own the Night), care l-a ajutat pe Canet să-și vadă visul american cu ochii.

Povestea celor doi frați „pătați” (unul gangster, celălalt polițai) a fost filmată inițial în Franța, acum șase ani, cu Francois Cluzet și (tiens!) Guillaume Canet în rolurile principale.

Acum, celor doi protagoniști, care sunt jucați de Clive Owen și Billy Crudup, li se alătură o distribuție eclectică: Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldanha, Matthias Schoenaerts, Griffin Dunne, Lili Taylor și James Caan. Premiera oficială a avut loc la Cannes 2013.

Tot în cadrul secțiunii necompetitive Panorama, pe lângă deja-anunţatele La grande bellezza, Borgman, The Stone Roses: Made of Stone, Blind Detective și Alan Partridge: Alpha Papa, vor fi proiectate alte cinci premiere absolute:

Un câmp în Anglia / A Field in England (Marea Britanie, 2013). Anul trecut, Excursioniștii / Sightseers câștiga premiul de scenariu la București IFF. Anul acesta, Ben Wheatley, copilul teribil al cinema-ului britanic revine, dar în afara competiției, cu o șarjă psihedelică absurd-halucinantă care sfidează orice clasificări. Premiul special al juriului – Karlovy Vary 2013. Atenție, viitor film cult!

Celelalte 4 premiere sunt Ida (Polonia, 2013) – Marele Premiu la festivalurile de la Gijon, Londra și Varșovia și cu premiul FIPRESCI la Toronto; Jeune et jolie (Franța, 2013), de François Ozon – un film provoacator, deopotrivă sexual și intelectual şi Michael Kohlhaas (Franța, 2013), cu Mads Mikkelsen; Frances Ha (SUA, 2013)

Blood Ties

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu și Institutul Cervantes.

Foto cu Blood Ties şi Jeune et jolie – Cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.