Bogdan Albulescu vorbeşte despre un nou proiect care implicã teatru puṭin neconvenṭional
https://www.ziarulmetropolis.ro/bogdan-albulescu-vorbeste-despre-un-nou-proiect-care-implica-teatru-pu%e1%b9%adin-neconven%e1%b9%adional/

Pe Bogdan Albullescu l-am cunoscut la Inlight Theatre Pub şi am stat de vorbã despre un nou proiect care promite mult. Mi-a vorbit cu dezinvoltura actorului care crede în munca sa şi în proiectul în care s-a implicat atât din punct de vedere managerial, cât şi artistic.   Andrada Vãsii : Ce ne poṭi spune despre […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Pe Bogdan Albullescu l-am cunoscut la Inlight Theatre Pub şi am stat de vorbã despre un nou proiect care promite mult. Mi-a vorbit cu dezinvoltura actorului care crede în munca sa şi în proiectul în care s-a implicat atât din punct de vedere managerial, cât şi artistic.

 

Andrada Vãsii : Ce ne poṭi spune despre acest nou proiect ? Inlight Theatre Pub ?

Bogdan Albulescu: Ce pot spune despre noi este cã suntem la început. Am avut primele spectacole, în primul am jucat şi eu. A fost o încercare.

 A.V. : Spectacolul pilot.

B.A. : Da, spectacolul pilot. ‘’Visul unei nopṭi de galã’’ a fost cel de-al doilea spectacol. Scena este puṭin ineditã, deoarece spectacolele se joacã aici în faṭa barului. Cu toate acestea, avem un spaṭiu la care lucrãm, îl amenajãm şi plãnuim sã fie un mini-studio de teatru în curând. Momentan strângem fonduri pentru lumini şi toate cele.

 

A.V. : Cum a fost prima reprezentaṭie ? Aṭi avut parte de publicul aşteptat ?

B.A. : Am avut destul de mult public. Au fost mici probleme cu organizarea, deoarece nu toṭi ştiau cã se plãteşte bilet. La început a fost puṭin ciudat, dar dupã ce a început spectacolul nu au mai fost probleme.

 

A.V. : Public în special tânãr, sau toate categoriile de vârstã?

B.A.: Pentru prima piesã pe care am jucat-o avem, de obicei, public mai tânãr. Cu toate acestea, la spectacol am avut un public mixt: şi oameni mai în vârstã şi tineri. Oricum, spectacolele la care oamenii vin în astfel de locaṭii sunt spectacole la care te distrezi. Si oamenii sunt conştienṭi de acest lucru atunci când vin.

 

A.V. : Cu alte cuvinte aveṭi alt tip de intercaṭiune cu publicul în acest gen de spectacole.

B.A. : Da, totul este mult mai direct. Trebuie atenṭie mai multã. Eşti concentrat în egalã mãsurã atât pe public, cât şi pe tine. Trebuie sã te adaptezi teatrului şi publicului. Si în teatrul profesionist trebuie sã te adaptezi publicului, numai cã aici trebuie sã reacṭionezi altfel.

 

A.V. : Publicul se implicã activ în piese ?

B.A. : Depinde de natura spectacolului. De cele mai multe ori da. Noi am jucat multe spectacole în spaṭii neconvenṭionale; am jucat şi într-o maşinã-spectatorii stãteau în spate.

22
/10
/13

INTERVIU Toma Enache, jurnalist, poet și regizor, își lansează pe 24 octombrie primul lungmetraj, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”. Producția este o premieră, fiind primul film vorbit în limba aromână. Regizorul spune că a ales să interpreteze rolul principal pentru că a simțit că așa poate transmite ceea ce-și dorește, „într-un ritm mult mai bun și într-un mod autentic”.

03
/08
/13

„Nu sînt un carierist, sînt un modest soldat care are în raniţă 40 de piese şi care mărşăluieşte şi, pe unde trece, întreabă: «Vreţi? Iată, vă dau. Citiţi!»“, îşi face autoportretul dramaturgul Matei Vişniec, într-un interviu publicat de Rhea Cristina în cartea „Românii secolului XXI“.

22
/07
/13

Cei mai cunoscuţi scriitori români contemporani, printre care Andrei Codrescu, Dan Lungu şi Ştefan Agopian, vorbesc despre literatura ca mijloc de supravieţuire şi ca sursă de fericire, în cartea „Ce-a vrut să spună autorul“.