Bogdan Raţa reprezintă România în expoziţia „Caleidoscop“ la Dublin
https://www.ziarulmetropolis.ro/bogdan-rata-reprezinta-romania-in-expozitia-caleidoscop-la-dublin/

Artistul Bogdan Raţa reprezintă România în cadrul expoziţiei „Kaleidoscope: Contemporary Art from EU Member States“.

Un articol de Andrada Văsii|28 aprilie 2013

Artistul Bogdan Raţa reprezintă România în cadrul expoziţiei „Kaleidoscope: Contemporary Art from EU Member States“.

Aceasta se deschide pe 1 mai la Galeria Farmleigh din Dublin, cu prilejul exercitării de către Irlanda a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Cu sprijinul ICR Londra şi al Ambasadei României la Dublin, artistul va expune lucrarea de sculptură „Lonely“ (2011), alături de alţi 26 de artişti din ţările Uniunii Europene, printre care nume de prestigiu precum Pierre Soulages (Franţa), Miroslaw Balka (Polonia), Deimantas Narkevicius (Lituania) sau Jasmina Cibic(Slovenia).

Reinterpretez corpul uman pentru a-i induce privitorului o stare de confuzie și un impact emoțional puternic, pentru a-l invita să înțeleagă diferit structura omului contemporan.

Bogdan Rața,
artist

Lucrări diverse

Expoziţia „Kaleidoscope: Contemporary Art from EU Member States“ prezintă o selecţie de lucrări ce reflectă diversitatea practicilor artistice actuale din Europa – pictură, sculptură, desen, video, instalaţii şi new media.

Proiectul face parte din programul „Culture Connects“, coordonat de guvernul irlandez prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului, cu scopul de a celebra atât legăturile istorice între Irlanda şi Europa, cât şi iniţiativele recente de cooperare culturală între Irlanda şi continent.

Aparţinând noii generaţii de artişti români, Bogdan Raţa este un sculptor în plină afirmare, apreciat de critica de specialitate.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

20
/01
/20

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediția 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferințe speciale FITS și TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie, pe arhitectul Ștefan Dorin Adam.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.