Bohemian Rhapsody, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea
https://www.ziarulmetropolis.ro/bohemian-rhapsody-cel-mai-difuzat-single-din-secolul-al-xx-lea-pe-platformele-de-streaming/

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. „Bohemian Rhapsody”, cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

Un articol de Petre Ivan|11 decembrie 2018

Impulsionat de noul film biografic „Bohemian Rhapsody”, single-ul din 1975 şi videoclipul său au depăşit pragul de 1,6 miliarde de difuzări în streaming pe plan mondial.

Cântecul trupei britanice a depăşit alte două single-uri celebre – „Smells Like Teen Spirit” al trupei Nirvana şi „Sweet Childe O’Mine” al trupei Guns N’ Roses – devenind cea mai difuzată (în streaming) piesă rock clasică din toate timpurile.

Filmul „Bohemian Rhapsody”, în care Rami Malek îl interpretează pe regretatul solist al trupei Queen, Freddy Mercury, a contribuit la popularizarea muzicii formaţiei britanice în faţa unei noi generaţii de admiratori. La cinci săptămâni după lansare, pelicula a devenit cel mai profitabil musical biografic din toate timpurile, obţinând încasări globale de aproape 600 de milioane de dolari.

Rami Malek a fost nominalizat săptămâna trecută la Globul de Aur pentru interpretarea sa din acest film şi are şanse mari să primească şi o nominalizare la Oscar în luna ianuarie.

Foto: Freddie Mercury – facebook

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.