Bookfest 2017, în 25 de imagini
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-2017-in-25-de-imagini/

Ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, redată în 25 de fotografii care surprind atmosfera din ultimele zile, de la Romexpo: iubitori de carte de toate vârstele, titluri noi, focus pe Suedia, oameni de litere, lansări şi alte întâmplări. Foto: Laura Dobre

Un articol de Ziarul Metropolis|29 mai 2017

Bookfest 2017 a adunat la Romexpo mii de cititori adulți și copii, edituri mari și mici, cele mai noi apariții editoriale, scriitori, critici literari, jurnaliști. Atmosfera a depășit parcă în acest an limitele unui târg de carte, aducând mai degrabă cu atmosfera de festival, în care oamenii s-au întâlnit nu doar la standurile editurilor, ci și afară, petrecând ore în șir la terase, cu preparate culinare mai mult sau mai puțin tradiționale, băuturi și discuții, să zicem, literare. Una peste alta, a fost un târg al bunei dispoziții.

IMG_6777

Plimbările din acest weekend nu au mai fost în parcuri, ci la Bookfest.

IMG_6781

Adulți și copii au petrecut ore întregi în aceste zile la Romexpo, bucurându-se de cele mai diverse activități culturale.

IMG_6784

Standurile editurilor au fost vizitate de cititori de toate vârstele.

IMG_6794

Standurile cu design nordic au atras atenția în acest an în care țara invitată la Bookfest a fost Suedia.

IMG_6795

V-ați întrebat câte fotografii cu cărți s-au postat pe rețelele de socializare în acest weekend?

IMG_6800

La tot pasul, vedeai adulți sau copii citind.

IMG_6801

Editurile pentru copii au avut nenumărate atracții.

IMG_6805

Nu au lipsit jocurile, nici creativitatea, nici distracția.

IMG_6810

Oferta de carte a fost atent studiată înainte de a se trece la achiziții.

IMG_6814

Marile edituri au atras, ca de fiecare dată, mulțimi de participanți, prin zeci de evenimente și noi titluri.

IMG_6819

Scriitorul Adrian Georgescu, la standul Polirom, editura la care a publicat romanul „Exitus”.

IMG_6820

Noi apariții editoriale, la Polirom.

IMG_6831

Scriitorul și criticul literar Marius Chivu ne-a recomandat romanul „Contraviața” (ed. Polirom 2017), de Philip Roth.

IMG_6839

Copertele cărților au contat în alegerile făcute.

IMG_6846

Cititoarele s-au delectat cu cărți una și una.

IMG_6840

Cele mai noi apariții de la editura Herg Benet au cucerit mai ales publicul feminin.

IMG_6857

S-au lansat cărți la tot pasul și s-au spus vorbe grele.

IMG_6861

Alex Tocilescu (primul din stânga) a fost vedeta târgului.

IMG_6865

S-au dat autografe non-stop.

IMG_6885

Editurile au avut metode de promovare care au dat rezultate.

IMG_6896

Suedia – țara invitată la Bookfest 2017.

IMG_6959

Copiii au avut parte de cele mai încântătoare surprize.

IMG_6939

Au fost mulțimi ca la târg…

IMG_6942

Lampadarele au luminat noile volume.

IMG_6953

Buna-dispoziție a fost constanta acestei ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2017.

27
/10
/21

În toamna aceasta, la editura EIKON au apărut două cărţi-eveniment, semnate de prozatoarea Andreea Nanu: „Cum vă place”. Cronică de teatru, operă şi film şi „Eternitatea. Şi încă o zi”. Teatrul lui Andrei Şerban.

27
/10
/21

În Ţinutul nomazilor: cum să supravieţuieşti în America secolului 21 publicată de Editura Trei, jurnalista Jessica Bruder specializată în reportaje despre subculturi surprinde nașterea unei noi categorii sociale, a unui nou stil de viață. America aflată „sub radarul economic” este formată din „americanii în vârstă, scăpătați și itineranți” pentru care speranța unei vieți mai bune ia forma unui drum nesfârșit de-a lungul și de-a latul țării, în căutare de slujbe sezoniere ca să supraviețuiască.

25
/10
/21

Reprezentanța Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Editura Impedimenta, Círculo de Bellas Arte, Școala de arte SUR, Universitatea Complutense din Madrid, Facultatea de Filologie și Librăria Rafael Alberti organizează o serie de întâlniri literare ale scriitorului Mircea Cărtărescu, în perioada 26-27 octombrie 2021.

18
/10
/21

Din 15 octombrie, a intrat în librării „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” de Suleika Jaouad, volum publicat în limba română de Editura Humanitas, în colecția „Memorii/Jurnale” (traducere de Ines Simionescu, Anca Lăcătuş şi Andreea Niţă). La 22 de ani, autorea primea un diagnostic înfricoșător: leucemie, cu 35% șanse de supraviețuire. Aceasta este povestea ei!

16
/10
/21

După ce a publicat jurnalul lui Dostoievski și o parte din scrisorile lui Cehov, Editura Polirom a tipărit recent o a doua ediție a scrierilor extraliterare ale lui Bulgakov, sub titlul „Corespondență. Jurnale”, în traducerea semnată de Ana-Maria Berzuleanu și cu prefața lui Ion Vartic.

11
/10
/21

Editura Humanitas vă invită marți, 12 octombrie, ora 19.30, online&live, la o discuție despre acest volum la care vor participa Alexandru Stermin, Carmen Strungaru, etolog, și Ciprian Mihali, profesor de filosofie contemporană la Universitatea Babes Bolyai. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural. Partener: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

11
/10
/21

Vaclav Smil nu are telefon mobil, apare rar în public și crede că doar „Cifrele nu mint”. Un adevărat maestru al interpretărilor statistice, Vaclav Smil este un artist care descrie lumea prin intermediul cifrelor. „Aștept fiecare nouă carte a lui Smil așa cum așteaptă unele persoane un alt film din seria Războiul Stelelor”, spunea Bill Gates despre omul de știință de origine cehă.

08
/10
/21

Romanul „Ereditate” (Editura Trei, 2021), semnat de tânărul scriitor francez Miguel Bonnefoy, a fost recompensat cu Premiul Librarilor în acest an în Franța și desemnat alegerea României la Premiul Goncourt 2020. „Un roman magic", după cum sublinia publicația Le Figaro.

08
/10
/21

„Big Sur”, „capodopera lui Kerouac”, după cum o numea scriitorul și criticul american Richard Meltzer, recent apărută în limba română la Editura Polirom, în traducerea lui Vlad Pojoga, este cartea pe care v-o propunem pentru acest sfârșit de săptămână.