Bookfest de Craciun, la Muzeul Ţăranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-de-craciun-la-muzeul-taranului-roman/

Editura Curtea Veche îşi aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest de Craciun (13 – 23 decembrie), organizat la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu titluri noi, reduceri între 15 şi 65% şi lansări speciale de carte, în prezenţa autorilor.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2013

Editura Curtea Veche îşi aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest de Craciun (13 – 23 decembrie), organizat la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu titluri noi, reduceri între 15 şi 65% şi lansări speciale de carte, în prezenţa autorilor.

Două dintre cele mai noi titluri din portofoliul editurii vor fi lansate la târg în prezenţa autorilor. Astfel, miercuri, de la ora 18.00, va fi prezentat volumul „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, scris de Adrian Cioroianu.

Cartea cuprinde poveşti reale, despre o lume reală şi despre fantasmele românilor dintr-o epocă sau alta, de la povestea coroanei lui Carol I şi până la vânătorile lui Nicolae Ceauşescu.

De asemenea, vineri, de la ora 18.00, va fi lansat, în prezenţa autoarei, albumul biografic dedicat principesei Margareta, „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

Pornind de la amintirile principesei şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volum, Sandra Gătejeanu-Gheorghe vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa principesei Margareta, despre studiile şi experienţa comunitară, despre viaţa de familie, interesele şi activităţile întreprinse de aceasta în folosul României.

Bookfest de Craciun

Afişul Salonului de carte și cadouri Bookfest de Craciun, ediţia a II-a

Printre noile titluri prezente la Bookfest de Crăciun se numără volumul „Crăciunul regal“, de principesa Margareta şi principele Radu, volumul pentru copii „24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. Poveşti celebre istorisite de Anne Lano” şi una dintre cele mai aşteptate cărţi de bucate ale lui Jamie Oliver, „Găteşte în 15 minute cu Jamie” .

Fanii colecţiilor de dezvoltare personală EZO, Metta şi Biblioterapia se vor bucura de noi titluri: „Bucuriile înţelepciunii”, scrisă de maestrul meditaţiei budiste Yongey Mingyur Rinpoche, „Secretele energiei”, de Alla Svirinskaya, „Antioxidanţii. Reţetă pentru viaţă”, de Bryce Wilde.

De asemenea, editura a pregătit o serie de cărţi scrise de autori români: „O tribună captivantă”, de Alexandru Matei, „O istorie literară a vinului în România”, de Răzvan Voncu, „Ion Barbu, în timp şi dincolo de timp”, de Basarab Nicolescu şi „Grigore Gafencu şi proiectul Europei Unite. Vol. III”.

Programul de vizitare este de luni până vineri, de la ora 11.00 la ora 20.00, şi sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 20.00, informează Mediafax.

Bookfest de Crăciun este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Foto: Bookfest de Craciun – transilvaniareporter.ro

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

10
/08
/22

INTERVIU De la Slătioara Olteniei de sub munte, unde locuiește de câțiva ani și unde organizează vară de vară tabere de creație literară, scriitorul și editorul Marius Chivu a răspuns întrebărilor noastre despre proză scurtă, poezie și jurnale de călătorie. Punctul de pornire îl reprezintă antologia „KIWI, 2022. Granițe”, apărută la Editura Polirom.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

03
/08
/22

NOU La Editura Polirom a apărut recent, în colecția de biografii romanțate, o carte având în prim-plan o figură de legendă a teatrului românesc, despre care însă publicul de astăzi știe foarte puțin. „Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc” de Alina Nelega o aduce în prim-plan într-un noul mileniu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.

28
/07
/22

Din Istanbulul marginalilor magistral creionat de Elif Shafak, pe o insulă grecească, unde regizorul Billy Wilder lucrează și își rememorează destinul, și până la malul Adriaticii, unde două surori înfruntă viața cum pot mai bine, vă invităm într-o călătorie livrescă menită să vă inspire în alegerea lecturilor pentru vara aceasta.

28
/07
/22

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies și „Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenția în această vară.

28
/07
/22

Vă invităm să descoperiți trei cazuri care au marcat istoria spionajului mondial, dezvăluite în cartea „Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații”, recent apărută și în limba română, la Editura Trei.