Bookfest Junior Întâiul, 28 mai – 1 iunie 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-junior-intaiul-28-mai-1-iunie-2014/

Bookfest Junior 2014 este primul program de evenimente special conceput pentru copii şi adolescenţi, fiind un prilej pentru ei de a face cunoştinţă cu cei care publică cărţi, cu autorii şi ilustratorii de carte.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

La iniţiativa Grupului Humanitas, Editurile Humanitas Multimedia, Humanitas şi Humanitas Fiction împreună cu editurile Arthur, Corint Junior, Curtea Veche, Rao, Vellant, Curtea Veche Publishing, Asociaţia Editorilor din România şi Asociaţia Naţională a Profesorilor de Limbă şi Literatură Română „Ioana Em. Petrescu“ vă invită la prima ediţie Bookfest Junior 2014, care va avea loc la Romexpo – Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei Libere), în perioada 28 mai şi 1 iunie şi care se desfăşoară în acelaşi timp cu Târgul Internaţional de carte Bookfest, organizat de AER.

Bookfest Junior Timp de patru zile editurile participante vor organiza lansări de carte pentru copii şi adolescenţi, întâlniri cu autori, ateliere de desenat şi de teatru.

Bookfest Junior – Reduceri, concursuri, surprize

Editurile îi așteaptă pe vizitatori cu reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi şi multe alte surprize.

Şi, nu în ultimul rând, va fi anunţat marele concurs al acestei ediţii Vine vacanţa cu o bicicleta, multe cărţi şi rechizite.

Premiile sunt pregătite de Koh-I-Noor și de editurile Humanitas, Humanitas Fiction, Arthur, Corint junior, Curtea Veche Publishing, Rao, Vellant și își așteaptă câștigătorii duminică, de 1 iunie, în standul Humanitas.

Programul primei ediţii Bookfest Junior 2014 este creat cu scopul de a-i atrage pe copii şi pe adolescenţi spre târgurile de carte, să-i familiarizeze cu atmosfera lor efervescentă. Să le creeze un reflex cultural, acela de a aștepta cu nerăbdare, de fiecare dată, următorul târg.

Pliantul – care conţine programul evenimentelor şi harta standurilor – este disponibil la intrare, în Pavilionul C1 Romexpo.

Atât intrarea la târg, cât şi toate evenimentele pentru copii şi adolescenţi sunt gratuite. Programul de vizitare: miercuri, joi şi duminică – 10.00 – 20.00, vineri şi sâmbătă 10.00 – 21.00.

Foto cu Bookfest Junior – facebook

26
/08
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Florența a contribuit ca puține alte orașe la îmbogățirea patrimoniului cultural al lumii. Opera florentinului Dante Alighieri (1265-1321), poet, prozator, filosof, gânditor politic, stă mărturie în această privință.

08
/08
/18

Zilele trecute, scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu a trecut pe la o vulcanizare, de mai multe ori - cum veți putea citi în povestirea ce urmează -, fapt ce a dat naștere unei "relatări", o povestire (cinematografică) deprimantă & plină de humor, așa cum este și țara în care continuăm să conviețuim...

05
/08
/18

Cu acțiunea plasată în Roma, în anii de după al Doilea Război Mondial, Roma cartierelor mărginașe aflate în sărăcie și lipsuri, „Băieții străzii” (editura Litera), de Pier Paolo Pasolini, spune povestea unui grup de copii, deveniți adolescenți, de la periferia societății.

01
/08
/18

Cartea „Homo Deus – scurtă istorie a viitorului”, de Yuval Noah Harari, traducere din limba engleză și note de Lucia Popovici, a fost publicată la editura Polirom în anul 2018. Am selectat pentru dumneavoastră zece fragmente care caută să ne rezume viitorul, fragmente din care afli lucruri cu adevărat uimitoare.

24
/07
/18

Mâine (miercuri), 25 iulie 2018, de la ora 17.30, la Galeria Galateca (București), Cornel Brad lansează cartea de portrete fotografice “Oameni.Putere.România.”. Prezentarea cărții va fi făcută de către domnul Andrei Ţărnea, comisarul Sezonului România-Franţa.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.