Boyhood, Michael Keaton şi Julianne Moore, câştigătorii Critics Choice Movie Awards
https://www.ziarulmetropolis.ro/boyhood-michael-keaton-si-julianne-moore-castigatorii-critics-choice-movie-awards/

Pelicula „12 ani de copilărie/ Boyhood”, Michael Keaton şi Julianne Moore s-au numărat printre marii câştigători ai celei de-a 20-a ediţii a galei Critics Choice Movie Awards, fiind premiaţi la categoriile cel mai bun film, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă.

Un articol de Petre Ivan|16 ianuarie 2015

Boyhood, nominalizat la şase categorii ale premiilor Oscar 2015, inclusiv pentru cel mai bun film, a câştigat titlul de cel mai bun film al anului 2014 din partea celor peste 250 de membri ai Broadcast Film Critics Association, cea mai mare organizaţie a criticilor de film din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Criticii l-au premiat pe regizorul filmului, Richard Linkater, care a realizat producţia pe durata a 12 ani, folosind aceiaşi actori. Totodată, Patricia Arquette, care joacă în „12 de copilărie”, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Michael Keaton, câştigător a două premii la Critics Choice Movie Awards

Michael Keaton, câştigător a două premii la Critics Choice Movie Awards

Actorul Michael Keaton a primit două distincţii din partea criticilor nord-americani, fiind desemnat câştigător la categoriile cel mai bun actor într-o comedie şi cel mai bun actor, ambele pentru prestaţia din „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”. Pelicula a câştigat şapte premii în total, inclusiv pentru cea mai bună distribuţie.

Julianne Moore, de asemenea nominalizată la premiul Oscar şi favorită în cursa pentru cea mai bună actriţă, a câştigat, din partea criticilor nord-americanio, titlul de cea mai bună actriţă pentru prestaţia din filmul „Still Alice”, unde interpretează rolul unei profesoare bolnave de Alzheimer.

„The Grand Budapest Hotel” a câştigat premiile pentru cel mai bun film de comedie, cea mai bună regie artistică şi cele mai bune costume.

Cel mai bun film de acţiune a fost desemnat „Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy”.

De asemenea, Bradley Cooper a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film de acţiune, pentru rolul din pelicula regizată de Clint Eastwood „American Sniper”.

Animaţia „Marea aventură Lego/ The Lego Movie”, care nu a fost inclusă pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun film de animaţie la premiile Oscar, a fost premiată de criticii nord-americani la această categorie.

Foto: Boyhood – cinemagia

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.