Brad Pitt, în „Furia: Eroi anonimi“, cel mai bun film de război al anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/brad-pitt-in-furia-cel-mai-bun-film-de-razboi-al-anului/

Catalogat de presa internaţională drept ,,cel mai bun film despre război din ultimii 30 de ani”, „Furia: Eroi anonimi“ îi asigură lui Brad Pitt o revenire spectaculoasă pe marile ecrane din 24 octombrie, odată cu premiera filmului în România.

Un articol de Ziarul Metropolis|23 octombrie 2014

Debutul răsunător înregistrat de Fury (Furia: Eroi anonimi) pe plan internaţional, unde a ocupat încă din primul weekend poziţia de lider al box office-ului, îl propulsează pe regizorul David Ayer în liga regizorilor de top şi marchează un nou succes în filmografia impresionantă a lui Brad Pitt.

Wardaddy (Brad Pitt) in Columbia Pictures' FURY.

Alături de Shia LeBoeuf, Logan Lerman, Michael Pena şi Jon Bernthal, Brad Pitt a încercat să urmeze întocmai indicaţiile regizorale şi a experimentat în detaliu traiul soldaţilor în tranşeele noroioase, locuind împreună cu toţi colegii săi într-un cort timp de câteva zile, înainte de începerea filmărilor.

Acţiunea filmului are loc în primăvara anului 1945, în contextul în care aliaţii înaintează pe scena de luptă europeană. În prim plan este Wardaddy (Brad Pitt), un sergent deja înrăit de experienţa războiului, care se află la comanda unui tanc Sherman supranumit Furia şi a unui echipaj format din cinci oameni. Misiunea lor este una mortală.

Depăşiţi numeric şi cu muniţie insuficientă, Wardaddy şi oamenii lui, printre care şi un soldat începător care a ajuns cu forţa în acest pluton, au slabe şanse de izbândă în eroicele lor încercări de a da lovitura de graţie trupelor naziste.

O experienţă cinematografică explozivă, plină de adrenalină şi emoţie, Furia: Eroi anonimi demonstrează că uneori e nevoie doar de curaj pentru a schimba cursul istoriei.

 

Din 24 octombrie vine pe marile ecrane Furia: Eroi anonimi, un film cu Brad Pitt, Shia LeBoeuf şi Logan Lerman în rolurile principale, distribuit în cinematografele din România de Freeman Entertainment.

Citiţi şi:
15
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Documentarele biografice mainstream nu prea au cum să ofere surprize formale. Au cam aceeaşi structură, iar diferenţele sunt marcate de personalitatea adusă în prim-plan. Produs şi lansat recent de Netflix, „Pelé” este un film cât se poate de convenţional. Însă e greu de criticat prea aspru: ni-l prezintă pe marele Pelé, aşa că patosul e mai uşor de trecut cu vederea.

11
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Difuzat la 4 martie de postul de televiziune Cinemaraton, dar programat în aceeaşi seară şi la Cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, „Mai presus de orice” (1977) este o docudramă mai puţin ştiută, realizată de Dan Piţa şi Nicolae Mărgineanu, despre cutremurul din 1977.

07
/03
/21

Poți spune o poveste bună în mai puțin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiția românească a Festivalului internațional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

05
/03
/21

Festivalul Internațional Film O'Clock, eveniment gândit ca o mișcare culturală și interculturală cinematografică, dar și de socializare internațională, prin care oameni iubitori de cinematografie din toate colțurile lumii să poată trăi și împărtăși experiențe comune interesante, și-a încheiat prima ediție pe 3 martie, cu decernarea premiilor pentru competiția de scurtmetraje.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

02
/03
/21

CRONICĂ DE FILM După o serie de filme care investigau trecutul, Radu Jude revine cu „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021), un lungmetraj polemic care atacă în primul rând ipocrizia societăţii româneşti prezente, mai ales în privinţa sexualităţii.

26
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Problema dureroasă a tăierilor ilegale de păduri din România, pusă în legătură cu situaţii asemănătoare din alte ţări, devine în sfârşit subiectul unui documentar de cinema care îşi aşteaptă în acest an întâlnirea cu publicul larg, „Lemn” (2020), realizat de Monica Lăzurean-Gorgan împreună cu alte două cineaste, Ebba Sinzinger din Austria şi Michaela Kirst din Germania.