Bucharest International Dance Film Festival lansează apelul de înscrieri pentru ediția 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-international-dance-film-festival-lanseaza-apelul-de-inscrieri-pentru-editia-2021/

BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pentru secţiunile competiţionale de scurtmetraje ale celei de-a şaptea ediţii, care va avea loc între 1-5 septembrie, la Bucureşti. Datele limită la care se pot trimite aplicaţiile sunt 25 iunie (normal) şi 16 iulie (târziu).

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2021

Prin tema „Potential Worlds”, cea de-a șaptea ediție a BIDFF invită artiștii și spectatorii să-și imagineze arta viitorului ca un ecosistem dinamic care încorporează noi elemente și mutații. Începând cu acest an, festivalul își extinde direcția de programare prezentând lucrări hibride futuristice și caută să prezinte lucrări cinematografice provocatoare care chestionează relația dintre manifestările artistice și procesul rapid de digitizare.
Viziunea curatorială a BIDFF își propune să descifreze, modeleze, transforme sau revoluționeze aceste concepte. BIDFF este o platformă pentru filme inedite care folosesc mișcarea că principalul lor limbaj și corpul ca principalul lor subiect.

BIDFF încurajează sincretismul și dialogul dintre mișcare și diversele forme de cinema și artă vizuală, de la cele mai tradiționale la cele experimentale și lucrări VR. Pe lângă proiecțiile de film, festivalul va include și mese rotunde, expoziții, prezentări publice și laboratoare de producție de film.

La BIDFF 2021 pot fi înscrise scurtmetraje de dans live action sau animație, în orice gen: ficțiune, documentar sau experimental, produse în ultimii doi ani, care nu depășesc 20 de minute în lungime și au o calitate minimă Full HD (1080p).

Înscrierea filmelor se face prin intermediul Film Freeway. https://filmfreeway.com/bidff2021.

Datele limită la care se pot trimite aplicații sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu). Fiecare regizor poate înscrie maximum 2 filme în competiție. Toți cei interesați sunt rugați să verifice taxele aferente categoriei și deadline-urilor înainte de a transmite aplicația. Aplicanții vor primi răspunsul referitor la selecția filmului înscris, până pe 1 august 2020.

BIDFF recunoaște excelența, noutatea și discursul artistic curajos, oferind premii în valoare de 1.500 de euro, pentru Cel mai bun film internațional și Cel mai bun film românesc.

Intrarea la toate evenimentele festivalului va fi liberă, mai puțin atelierele care necesită înscriere în prealabil.

Detalii pe site-ul oficial: http://www.bidff.ro/apel-inscrieri-2021

Website: http://www.bidff.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival/
Instagram: https://www.instagram.com/bidff.ro/

Despre BIDFF
Dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume, Bucharest International Dance Film Festival a fost fondat în 2015 de coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu și de producătoarea de film Anamaria Antoci. Evenimentul, unic în peisajul festivalurilor de film din România, militează pentru colaborarea dintre oamenii dansului și oamenii filmului, coagularea unei comunități a creatorilor de film de dans, încurajând excelența, inovația și discursul artistic curajos.

 

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.