București, scena Festivalului Internațional de Teatru de Stradă
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucuresti-scena-festivalului-international-de-teatru-de-strada/

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti, ajuns la cea de-a noua ediţie, se va desfăşura între 1 şi 30 iulie, aducând în capitală 40 de reprezentaţii ale trupelor româneşti şi internaţionale, nouă ţări participante şi 300 sute de artişti care vor susţine reprezentaţii în 10 zone cheie.

Un articol de Liliana Matei|25 iunie 2017

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București  „B-Fit in the Street!” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB propune un program de spectacole de teatru de stradă, în fiecare weekend din luna iulie, de vineri până duminică, de la ora 19:00 până la ora 23:00 în următoarele zone din Capitală: Piața George Enescu, Piața Revoluției, Parcul Krețulescu, Calea Victoriei, Piațeta Odeon, Piața Universității, Piața Constituției, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii și Centrul Istoric.

Astfel, în timpul zilei, străzile vor fi împânzite de spectacole itinerante ale artiștilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie și street dance, statui vivante, personaje supradimensionate și parade de culoare, dans și muzică. Reprezentațiile de seară animă peisajul bucureștean cu acrobați care dansează pe calcane luminate de proiecții 2D sau suspendați deasupra orașului, cu spectacole de lumină, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentații de tango, atmosferă de cabaret și costume spectaculoase.

Deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street! va avea  loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 18:00 și va fi marcată prin trei momente spectaculoase semnate de companii internaționale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc în parcul Unirii și va consta în reprezentații ale unor artiști pe catalige, mascote și acrobați pe cabluri elastice. Pentru al doilea moment al serii, „creaturi” cyborg gigantice, acrobați, artiști în costume spectaculoase și muzicieni îi invită pe trecători să se alăture paradei care pornește din Parcul Unirii la ora 19:00 și ajunge în Piața Constituției. Punctul culminant al serii începe la ora 20:00, în Piața Constituției, care devine, pentru două ore, scena unor spectacole de excepție. Producția italiană OSA va încânta publicul cu o alegorie de dans, muzică și culoare, pusă în scenă de artiști suspendați de o piramidă înaltă de 20 de metri. Spectacolul francez Microcosmos aduce în mijlocul mulțimii personaje gigant, populate de muzicieni și acrobați. Seara se încheie cu spectacolul artiștilor de la compania Kitonb – Carillon 3.1, care transformă Piața Constituției într-un decor fantastic de proiecții de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice și numere de circ.

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.