București, scena Festivalului Internațional de Teatru de Stradă
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucuresti-scena-festivalului-international-de-teatru-de-strada/

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti, ajuns la cea de-a noua ediţie, se va desfăşura între 1 şi 30 iulie, aducând în capitală 40 de reprezentaţii ale trupelor româneşti şi internaţionale, nouă ţări participante şi 300 sute de artişti care vor susţine reprezentaţii în 10 zone cheie.

Un articol de Liliana Matei|25 iunie 2017

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București  „B-Fit in the Street!” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB propune un program de spectacole de teatru de stradă, în fiecare weekend din luna iulie, de vineri până duminică, de la ora 19:00 până la ora 23:00 în următoarele zone din Capitală: Piața George Enescu, Piața Revoluției, Parcul Krețulescu, Calea Victoriei, Piațeta Odeon, Piața Universității, Piața Constituției, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii și Centrul Istoric.

Astfel, în timpul zilei, străzile vor fi împânzite de spectacole itinerante ale artiștilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie și street dance, statui vivante, personaje supradimensionate și parade de culoare, dans și muzică. Reprezentațiile de seară animă peisajul bucureștean cu acrobați care dansează pe calcane luminate de proiecții 2D sau suspendați deasupra orașului, cu spectacole de lumină, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentații de tango, atmosferă de cabaret și costume spectaculoase.

Deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street! va avea  loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 18:00 și va fi marcată prin trei momente spectaculoase semnate de companii internaționale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc în parcul Unirii și va consta în reprezentații ale unor artiști pe catalige, mascote și acrobați pe cabluri elastice. Pentru al doilea moment al serii, „creaturi” cyborg gigantice, acrobați, artiști în costume spectaculoase și muzicieni îi invită pe trecători să se alăture paradei care pornește din Parcul Unirii la ora 19:00 și ajunge în Piața Constituției. Punctul culminant al serii începe la ora 20:00, în Piața Constituției, care devine, pentru două ore, scena unor spectacole de excepție. Producția italiană OSA va încânta publicul cu o alegorie de dans, muzică și culoare, pusă în scenă de artiști suspendați de o piramidă înaltă de 20 de metri. Spectacolul francez Microcosmos aduce în mijlocul mulțimii personaje gigant, populate de muzicieni și acrobați. Seara se încheie cu spectacolul artiștilor de la compania Kitonb – Carillon 3.1, care transformă Piața Constituției într-un decor fantastic de proiecții de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice și numere de circ.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.