Bulandra Portrait Gallery – expoziție permanentă de portrete ale actorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/bulandra-portrait-gallery-expozitie-permanenta-de-portrete-ale-actorilor/

Teatrul Bulandra anunţă vernisajul expoziţiei permanente de portrete ale actorilor din trupa teatrului, realizate de către fotograful Andrei Runcanu, luni, 9 decembrie, ora 19:00, în foyerul Sălii „Liviu Ciulei” (Izvor).

Un articol de Petre Ivan|8 decembrie 2019

În pragul sărbătorilor de iarnă, Teatrul „L.S. Bulandra” își invită spectatorii să-i descopere echipa artistică şi în cadrul unei expoziții de fotografie menite să creeze o punte de legătură între public și artiștii pe care îi admiră pe scenele sale seară de seară.

Expoziția cuprinde 37 de portrete ale unora dintre cei mai îndrăgiți actori români.

„Pentru că în spatele fiecărui personaj se află un OM, expoziţia este gândită şi ca un omagiu adus minunaţilor actori ai unuia dintre cele mai vechi şi mai prestigioase teatre din țară. Actorii dau din viaţa lor viaţă atâtor personaje, încât e bine ca publicul să le ştie şi adevăratul chip!” îşi motivează demersul managerul Teatrului Bulandra, actriţa Catinca Maria Nistor, care anunţă şi dezvelirea, cu această ocazie, a bustului regretatului regizor Alexandru (Ducu) Darie.

Andrei Runcanu este actor și fotograf. „Bulandra Portrait Gallery” este cea de-a treia expoziție a sa. El publică în reviste de fotografie și de modă din România, Franța, Anglia, Spania și Statele Unite. Este inițiatorul și editorul șef al publicației „Story of Magazine”.

Teatrul Bulandra are o tradiție de 72 de ani de activitate, fiind membru fondator al Uniunii Teatrelor din Europa (UTE), cel mai important for teatral continental.

Intrarea este liberă la vernisarea expoziției, iar portretele vor rămâne expuse în foyerul Sălii „Liviu Ciulei” (Izvor).

08
/05
/18

Se împlinesc, astăzi, 115 ani de la moartea unuia dintre cei mai talentaţi, influenţi şi interesanţi artişti ai secolului al XIX-lea. În primăvara anului 2015, tabloul său “Nafea Faa Ipoipo?" ("Când te vei căsători?"), realizat în anul 1892, devenea cea mai scumpă operă de artă din istorie, după ce era achiziționat pentru suma de 300 de milioane de dolari. Recordul lui Gauguin a rezistat doar un an și jumătate, până în noiembrie 2017, când “Salvator Mundi”, pictura atribuită lui Leonardo da Vinci, era cumpărată cu 450,3 milioane de dolari.

07
/05
/18

Comunitatea “Domnițe cu altițe” vă invită duminică, 13 mai 2018, la cea de-a doua ediție a Paradei Portului Popular românesc în București. Parada va străbate Calea Victoriei pana în Centrul Vechi, la Hanul lui Manuc.