Bull, Emigranți și Omul cu Oglinda- primele spectacole programate la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/bull-emigranti-si-omul-cu-oglinda-primele-spectacole-programate-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic se redeschide pentru public la finalul acestei săptămâni, conform reglementărilor, doar la 30% din capacitatea sălii- sâmbătă, 8 mai şi duminică, 9 mai 2021, la Sala Studio – Gabroveni 57, cu primele reprezentaţii ale spectacolelor „Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu şi „Emigranţi” de Slawomir Mrozek, regia Claudiu Istodor.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2021

Spectacolul „Bull” se pliază pe contextul actual, în care firmele și companiile mari au fost nevoite, din cauza pandemiei, să recurgă fie la restructurări, fie la reorganizarea și modificarea desfășurării activității angajaților – în regim de telemuncă.

În distribuția spectacolului regizat de Silviu Debu îi regăsim pe actorii – Gabi Costin, Vlad Corbeanu, Diana Cavallioti și Virgil Aioanei.

„Emigranți” este un alt titlu nou din repertoriul acestei stagiuni care este programat să se joace duminică, 9 mai, de  la ora 19:00. Spectacolul ce prezintă situația tragicomică în care se află doi emigranți care ”petrec” în noaptea de Anul Nou, îi are ca protagoniști pe actorii Cuzin Toma și Tudor Aaron Istodor și va inaugura spațiul de joc de la subsolul sălii de spectacol Studio- Gabroveni 57.

O nouă premieră este programată și la sala Atelier- Constantin Mille 16, în data de 15 mai, de la ora 19:00 – spectacolul „Omul cu oglinda” după „Teatrul descompus” de Matei Vișniec, regia Teodora Petre, cu Marian Olteanu, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Andrei Seușan, Gabriela Iacob și Andrei Brădean, în rolurile principale. 

Noile spectacole care ies astfel la rampă, fac parte din programul „Teatru pentru actori… si numai cu actori” demarat la finalul lunii octombrie 2020, odată cu restricțiile de sistare a activității cu publicul în instituțiile de cultură. Scopul proiectelor inițiate a fost acela de a continua activitatea teatrului și de a valorifica potențialul creativ al trupei artistice. 

Biletele  pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Bull de Mike Bartlett

Traducerea: Ilinca Hărnuț | Regia: Silviu Debu | Consultant scenografie: Ioana Pashca | Cu: Gabi Costin, Diana Cavallioti, Virgil Aioanei, Vlad Corbeanu

 

Emigranți de Slawomir Mrozek

Traducerea: Stan Velea | Regia: Claudiu Istodor | Scenografie: Ioana Pashca | Cu: Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma

 

Omul cu oglinda după „Teatrul descompus” de Matei Vișniec

Regia: Teodora Petre | Scenografia: Raluca Alexandrescu | Sound design: Cezar Antal | Distribuția: Nebuna liniștită, Nebuna febrilă, Nebuna lucidă – Alina Rotaru; Omul care vorbește în șoaptă, Omul cu oglinda – Marian Olteanu; Omul cu calul – Andrei Seușan; Iluzionistul, Revoluționarul – Cezar Grumăzescu; Filozoafa, Spălătoarea de creiere- Gabriela Iacob; Depanatorul – Andrei Brădean

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.