Cainele gradinarului, de Lope de Vega, deschide anul universitar şi stagiunea UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-gradinarului-de-lope-de-vega-deschide-anul-universitar-si-stagiunea-unatc/

Miercuri, 1 octombrie, de la ora 11.00, la sala Atelier, va avea loc deschiderea anului universitar 2014-2015. Seara, de la ora 19.00, la Palatul Naţional al Copiilor, sala Ion Cojar, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi (şi) la deschiderea stagiunii UNATC I.L.Caragiale, prin premiera spectacolului ”Câinele grădinarului” de Lope de Vega.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

Spectacolul este susţinut de anul III Arta Actorului, coordonatori ai proiectului fiind prof.univ.dr. Ștefan Velniciuc, lect.univ.dr. Puiu Șerban, asist.drd. Raluca Ghervan şi coordonator de an prof.univ.dr. Doru Ana.

„Un câine care nu mănâncă legumele din grădină, dar nici nu lasă pe altcineva să se apropie de ele” – este o metaforă ce traduce bine situația personajelor din piesa de teatru „Câinele grădinarului”, de Lope de Vega.

Cine s-a găsit vreodată într-o situație similară este invitat să urmărească, în acest spectacol, răzvrătirea „crudităților” împotriva soartei lor, pe muzica celor mai iubite șlagăre ale tuturor timpurilor. O comedie savuroasă în care se cântă, se dansează și se dezbat probleme existențiale.

INFO

Cainele gradinarului, de Lope de Vega

Coordonator de an: prof. univ. dr. Doru Ana

Regia: lector univ. dr. Șerban Puiu

Asistent regie: drd. Raluca Ghervan

Coordonator proiect: prof. univ. dr. Ștefan Velniciuc

Cainele gradinarului

Cainele gradinarului

DIANA – Teodora Daiana Păcurar

TEODORO – Daniel Nuță / Adrian Gheorghe

MARCELA Valeria Stoian / Oana-Maria Dragne

TRISTAN Șerban Chițu / Iulian Burciu

DOROTEEA Oana – Maria Dragne / Valeria Stoian

OTAVIO   – George Burcea

Marchizul RICARDO – Vlad Ianuș

Contele FEDERICO   – Mihail Eftimie

Fabio – Vlăduț Binzoiu

CELIO – Vlad Jinga

Light design – Cristi Niculescu

Sound design – actorii

Palatul Național al Copiilor – Sala Ion Cojar

1 şi 2 octombrie, de la orele 19.00

Foto: Cainele gradinarului – UNATC

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.