Cainele gradinarului, de Lope de Vega, deschide anul universitar şi stagiunea UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-gradinarului-de-lope-de-vega-deschide-anul-universitar-si-stagiunea-unatc/

Miercuri, 1 octombrie, de la ora 11.00, la sala Atelier, va avea loc deschiderea anului universitar 2014-2015. Seara, de la ora 19.00, la Palatul Naţional al Copiilor, sala Ion Cojar, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi (şi) la deschiderea stagiunii UNATC I.L.Caragiale, prin premiera spectacolului ”Câinele grădinarului” de Lope de Vega.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

Spectacolul este susţinut de anul III Arta Actorului, coordonatori ai proiectului fiind prof.univ.dr. Ștefan Velniciuc, lect.univ.dr. Puiu Șerban, asist.drd. Raluca Ghervan şi coordonator de an prof.univ.dr. Doru Ana.

„Un câine care nu mănâncă legumele din grădină, dar nici nu lasă pe altcineva să se apropie de ele” – este o metaforă ce traduce bine situația personajelor din piesa de teatru „Câinele grădinarului”, de Lope de Vega.

Cine s-a găsit vreodată într-o situație similară este invitat să urmărească, în acest spectacol, răzvrătirea „crudităților” împotriva soartei lor, pe muzica celor mai iubite șlagăre ale tuturor timpurilor. O comedie savuroasă în care se cântă, se dansează și se dezbat probleme existențiale.

INFO

Cainele gradinarului, de Lope de Vega

Coordonator de an: prof. univ. dr. Doru Ana

Regia: lector univ. dr. Șerban Puiu

Asistent regie: drd. Raluca Ghervan

Coordonator proiect: prof. univ. dr. Ștefan Velniciuc

Cainele gradinarului

Cainele gradinarului

DIANA – Teodora Daiana Păcurar

TEODORO – Daniel Nuță / Adrian Gheorghe

MARCELA Valeria Stoian / Oana-Maria Dragne

TRISTAN Șerban Chițu / Iulian Burciu

DOROTEEA Oana – Maria Dragne / Valeria Stoian

OTAVIO   – George Burcea

Marchizul RICARDO – Vlad Ianuș

Contele FEDERICO   – Mihail Eftimie

Fabio – Vlăduț Binzoiu

CELIO – Vlad Jinga

Light design – Cristi Niculescu

Sound design – actorii

Palatul Național al Copiilor – Sala Ion Cojar

1 şi 2 octombrie, de la orele 19.00

Foto: Cainele gradinarului – UNATC

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.