CALL FOR FILMS UrbanEye Film Festival caută filme despre realitatea architectural-urbană din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/call-for-films-urbaneye-film-festival-cauta-filme-despre-realitatea-architectural-urbana-din-romania/

Ajuns la cea de-a patra ediţie, UrbanEye invită creatorii independenţi şi pasionaţii de film, dar şi casele de producţie, să înscrie în competiţie filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană din România. Se caută filme în care oraşul, arhitectura sau viaţa urbană din România sunt personajele, subiectele principale sau decoruri cu rol dramaturgic în construcţia narativă.

Un articol de Petre Ivan|11 august 2017

Filmele nominalizate vor fi proiectate în această toamnă într-o secțiune specială a festivalului internațional, care va avea loc la București în luna noiembrie.

În cadrul acesteia, juriul va acorda Premiul UrbanEye, în valoare de 500 de euro, pentru cel mai bun film.

În competiție pot fi înscrise filme din umătoarele categorii: documentare, ficțiune, experimentale, animație, care abordează și interpretează creativ subiecte legate de contextul arhitectural-urbanistic românesc. Înscrierea este gratuită.

La ediția din 2016, premiul UrbanEye a fost câștigat de filmul „Iași Memories”, regizat de Romulus Balazs, iar din juriu au făcut parte Ileana Bârsan (critic și educator de cinema), Manuel Toledo Otaegui (fondator Arqfilmfest Santiago, Chile și fondator ArchFilmFest London) și Dorin Ștefan (arhitect).

Regulamentul și formularul de înscriere în competiție se găsesc pe site ul Urban Eye.

Proiectul UrbanEye a fost inițiat în 2014 ca platformă de discuție despre oraș prin intermediul filmului, dediată oricărui locuitor interesat de orașul în care trăiește. Festivalul de film UrbanEye este un proiect al asociației ARTA în dialog.

Festivalul de film UrbanEye este un proiect al asociației ARTA în dialog.

Foto: CALL FOR FILMS – urbaneye.ro

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.