Eu. Despre mine. Al meu – spectacol lectură cu Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu și Irina Velcescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/eu-despre-mine-al-meu-spectacol-lectura-cu-nicoleta-lefter-adina-andrei-lucaciu-si-irina-velcescu/

Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu şi Irina Velcescu se întâlnesc din nou sub cupola atelierelor de autocunoaştere prin scris organizate de Asociaţia Culturală Control N, de această dată pentru spectacolul lectură ce finalizează a patra serie de lucru cu tineri bucureşteni: Eu. Despre mine. Al meu.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2022

”Adina, Nico și Velce, în afară de faptul că sunt niște actrițe minunate, sunt artiste real interesate de această zonă, pentru că toate trei sunt implicate în proiecte și spectacole care vizează publicul tânăr, care sunt gândite și create pentru publicul tânăr, sau sunt generate de autor tânăr. Prin urmare, fiind atât de conectate și atât de interesate de zona asta, mi s-a părut firesc să fie partenerele mele în crearea momentului ăsta. Cred că modul lor de a se bucura, de a se lăsa uimite și în același timp real impresionate de textele pe care ajung să le citească și să le rostească e ceva autentic, care ajunge să aibă puterea să te ducă dincolo de ecran.”, spunea Oana Răsuceanu, inițiator și trainer al proiectului, în urmă cu un an, în pregătirea spectacolului lectură Eux3.

În această vară, atelierele finalizează pentru prima oară cu un spectacol lectură în prezența publicului, ce va avea loc vineri, 10 iunie, de la ora 19.00, la unteatru open-air (Grădina Casei Universitarilor). De această dată, publicul va putea nu doar să audă textele scrise de copii, dar să îi și aplaude, căci tinerii autori vor fi printre spectatori. Intrarea este liberă. Concepția spectacolului îi aparține Oanei Răsuceanu.

Eu. Despre mine. Al meu. – ateliere de autocunoaștere prin scris, s-a desfășurat între 28 martie și 15 aprilie 2022, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din: Școala Gimnazială “Sf. Calinic de la Cernica“, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” și Liceul Tehnologic “Antim Ivireanu”. În cadrul programului, elevii au fost familiarizați cu scrierea creativă, scrierea dramatică și scenaristica. Trainerii Eu. Despre mine. Al meu. au fost: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

Eu. Despre mine. Al meu. – ateliere de autocunoaștere prin scris vine ca o continuare organică a atelierelor DE TREI ORI – Poveste, Monolog, Scenariu, Eu x 3 și Ori Trei – ateliere de autocunoaștere prin scris, toate programe educaționale ce, în mai puțin de doi ani, au avut ca protagoniști aproape 100 de copii de gimnaziu și liceu.

O selecție din textele generate de fiecare participant al celor patru ateliere e găzduită de revista LiterNet.ro – în secțiunea Atelier, la capitolul Personale.

Eu. Despre mine. Al meu – ateliere de autocunoaștere prin scris a propus abordarea scrisului din trei perspective diferite (scenaristică, dramaturgie și scriere creativă), plecând, însă, de la un numitor comun: autorul. Copiii au fost încurajaţi să descopere şi să exploreze propriile trăiri, gânduri, experienţe pe care, mai apoi, le-au transpus pe hârtie, în formele caracteristice fiecărui tip de scriitură în parte.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!