CALL FOR FILMS UrbanEye Film Festival caută filme despre realitatea architectural-urbană din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/call-for-films-urbaneye-film-festival-cauta-filme-despre-realitatea-architectural-urbana-din-romania/

Ajuns la cea de-a patra ediţie, UrbanEye invită creatorii independenţi şi pasionaţii de film, dar şi casele de producţie, să înscrie în competiţie filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană din România. Se caută filme în care oraşul, arhitectura sau viaţa urbană din România sunt personajele, subiectele principale sau decoruri cu rol dramaturgic în construcţia narativă.

Un articol de Petre Ivan|11 august 2017

Filmele nominalizate vor fi proiectate în această toamnă într-o secțiune specială a festivalului internațional, care va avea loc la București în luna noiembrie.

În cadrul acesteia, juriul va acorda Premiul UrbanEye, în valoare de 500 de euro, pentru cel mai bun film.

În competiție pot fi înscrise filme din umătoarele categorii: documentare, ficțiune, experimentale, animație, care abordează și interpretează creativ subiecte legate de contextul arhitectural-urbanistic românesc. Înscrierea este gratuită.

La ediția din 2016, premiul UrbanEye a fost câștigat de filmul „Iași Memories”, regizat de Romulus Balazs, iar din juriu au făcut parte Ileana Bârsan (critic și educator de cinema), Manuel Toledo Otaegui (fondator Arqfilmfest Santiago, Chile și fondator ArchFilmFest London) și Dorin Ștefan (arhitect).

Regulamentul și formularul de înscriere în competiție se găsesc pe site ul Urban Eye.

Proiectul UrbanEye a fost inițiat în 2014 ca platformă de discuție despre oraș prin intermediul filmului, dediată oricărui locuitor interesat de orașul în care trăiește. Festivalul de film UrbanEye este un proiect al asociației ARTA în dialog.

Festivalul de film UrbanEye este un proiect al asociației ARTA în dialog.

Foto: CALL FOR FILMS – urbaneye.ro

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.