“Call Me by Your Name”, o poveste gay din Italia anilor ’80, cel mai bun film la Gotham Awards 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/call-me-by-your-name-o-poveste-gay-din-italia-anilor-80-cel-mai-bun-film-la-gotham-awards-2017/

“Call Me by Your Name”, o poveste despre doi bărbaţi care se îndrăgostesc şi devin amanţi în Italia anilor 1980, a fost desemnat “cel mai bun film” la Gotham Independent Film Awards 2017, o gală dedicată producţiilor cinematografice independente realizate cu bugete reduse.

Un articol de Petre Ivan|29 noiembrie 2017

Cea de-a 27-a ediție a galei Gotham Awards a avut loc în clubul Cipriani de pe Wall Street, New York.

Deși premiile Gotham sunt atribuite în urma voturilor exprimate de un grup relativ mic de actori și regizori, gala Gotham Awards, organizată de Independent Film Project, a câștigat foarte mult în notorietate în ultimii ani.

Trei dintre laureații premiului pentru cel mai bun film de la galele organizate în anii precedenți — “Moonlight”, “Spotlight” și “Birdman” — au devenit veritabile staruri ale sezonului trofeelor cinematografice americane și au impresionat apoi la gala premiilor Oscar.

Lungmetrajul “Call Me by Your Name” spune o poveste gay, prezentând iubirea dintre un tânăr de 17 ani și un proaspăt absolvent universitar, în vârstă de 24 de ani. Pelicula s-a impus la două categorii — “cel mai bun film” și “cel mai bun actor debutant” (Timothee Chalamet).

Un alt mare câștigător al galei a fost pelicula horror “Get Out”, considerată marele favorit al evenimentului. Acest film, regizat de Jordan Peele și produs de Universal Pictures, a câștigat trei premii, triumfând la categoriile “cel mai bun scenariu”, “cel mai bun regizor debutant” și “premiul publicului”.

James Franco a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul interpretat în filmul “The Disaster Artist”.

Saoirse Ronan s-a impus la categoria “cea mai bună actriță” grație interpretării sale din filmul “Lady Bird”.

Cel mai bun documentar a fost desemnat filmul “Strong Island”, regizat de Yance Ford.

Organizatorii galei au atribuit și două premii în domeniul industriei de televiziune. Astfel, producția TV “Atlanta” s-a impus la categoria “cel mai bun serial aflat la debut — în formă lungă”, iar “The Strange Eyes of Dr. Myes” a triumfat la categoria “cel mai bun serial aflat la debut — în formă scurtă”.

Foto: Gotham Awards, Call Me by Your Name – facebook

 

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »