Camera groazei, un thriller psihologic scandinav, din 29 august, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/camera-groazei-un-thriller-psihologic-scandinav-din-29-august-la-cinema/

Camera groazei / The Keeper of Lost Causes, adaptat de Jussi Adler-Olsen, scenaristul filmului The Girl with a Dragon Tattoo, şi situat pe locul 1 în box office-ul din Danemarca, va fi distribuit pe ecranele româneşti de Independenţa Film începând din 29 august.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2014

Un poliţist redeschide un dosar mai vechi, clasat “sinucidere”, în care victima este un celebru om politic dispărut în urmă cu cinci ani, în timpul unei croaziere pe mare.

Despre scriitorul Jussi Adler-Olsen s-a spus că ar fi “noul Stieg Larsson” (autorul Trilogiei Millennium).

Camera groazei / The Keeper of Lost Causes (titlul original: Kvinden i buret) este regizat de Mikkel Nørgaard (Klown), iar rolurile principale sunt interpretate de Nikolaj Lie Kaas (Angels&Demons), Fares Fares (Safe House, Zero Dark Thirty).

Un film despre the dark side of life

Regizorul Mikkel Nørgaard (40 de ani) spune despre filmul său că “este o poveste despre partea întunecată a vieţii, despre ce se întâmplă când nu poţi să te desparţi de trecut şi acesta te macină pe dinăuntru”.

Manifestul “Dogma” încă trăieşte

“În Danemarca, curentul Dogma a avut o influenţă foarte mare asupra felului în care se spun poveştile”, spune Mikkel Nørgaard.

“Cu acest film am vrut să stăpânesc imaginea ca fiind cel mai puternic instrument pentru a crea un univers. Am vrut să conduc spectatorii prin tenebrele întunecoase ale acestei poveşti şi înapoi la lumină, numai prin intermediul camerei, sunetului şi muzicii. Ceea ce Hitchcock ar fi numit cinema pur. Dar am vrut să fac asta în manieră europeană.”

În 2013, Camera groazei / The Keeper of Lost Causes / Kvinden i buret a fost pe locul 1 în box office-ul din Danemarca.

Foto: Camera groazei – Independenţa Film

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.