Campania „Dați o carte – Faceți parte”, la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/campania-dati-o-carte-faceti-parte-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Prima ediţie a campaniei „Daţi o carte – Faceţi parte”, demarată de Teatrul Evreiesc de Stat, se încheie miercuri, 29 martie, cu un eveniment special dedicat elevilor Școlii 73, din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|26 martie 2017

Spectacolul lectură va fi susținut pe scena Teatrului Evreiesc de Stat de către actorii Dorina Păunescu, Mirela Nicolau și Maia Morgenstern, care vor citi fabule pentru copii ala autorului Eliezer Stainbarg.

În cadrul campaniei au fost colectate cărți noi în valoare de peste 11.000 de lei, cu sprijinul editurii Niculescu și editurii Diana, care au donat cărți și materiale didactice noi, și actorilor Teatrului Evreiesc de Stat care au susținut campania „Dați o carte – Faceți parte”, donând din propriile biblioteci cărți pentru copii.

Astfel cpiilor de la Școala 73 li se oferă o poartă spre cunoaștere… iar cărților o șansă de a-și duce la îndeplinire menirea de a fi răsfoite cu drag, curiozitate și bucurie!

Intrarea va fi liberă!

07
/05
/13

CRONICĂ DE CARTE Apărut la Editura All, în colecţia Strada Ficţiunii, romanul „Factorul groazei“, de Robert Harris, are la bază o întâmplare reală – prăbuşirea Bursei din New York în 6 mai 2010, în contextul crizei datoriilor suverane din Grecia

26
/04
/13

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc o nouă seară japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Evenimentul a fost dedicat scriitorului Yasushi Inoue şi lansării nuvelei „Puşca de vânătoare“ în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction.

26
/04
/13

Gala Bun de Tipar şi-a desemnat câştigătorii în cadrul celei de-a doua ediţii, joi, 25 aprilie, în Aula Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Filip Florian, Ion Ianoşi şi Lucian Boia s-au numărat printre cei premiaţi

24
/04
/13

CRONICĂ DE CARTE „Puşca de vânătoare“, de Yasushi Inoue, este o nuvelă diafană, de o sensibilitate translucidă, prin care discernem cele mai diverse nuanţe ale iubirii. Stilul suav, îngreunat cu o tristeţe aproape ireală, aminteşte de profunzimea psihologică a nuvelelor lui Stefan Zweig.