Campanie inedită de promovare a lecturii la Gaudeamus: ZIUA ÎN CARE AVEM TIMP, o zi fără ecrane
https://www.ziarulmetropolis.ro/campanie-inedita-de-promovare-a-lecturii-la-gaudeamus-ziua-in-care-avem-timp-o-zi-fara-ecrane/

Editura Gama le propune cititorilor prezenţi la Gaudeamus 2018 (14-18 noiembrie) o campanie inedită de promovare a lecturii şi jocului: alegerea unei zile în care suntem provocaţi să renunţăm la dispozitivele electronice. Derulată sub sloganul „Ziua în care avem timp”, campania debutează la ediţia din acest an a târgului de carte Gaudeamus cu o dezbatere amplă, plănuită pentru data de duminică, 18 noiembrie, ora 13.30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, şi o tombolă.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2018

Dezbaterea, având tema „Copilăria și noile oferte de divertisment: între digital, carte și joacă în aer liber”, reunește nume cunoscute din sfera educației și parentingului, precum: Mirela Retegan – autoare, creatoarea fenomenului Gașca Zurli, Dana Papadima – director educațional Avenor College, Daria, prietenă cu cărțile – booktuber de succes, Mircea Toma – coordonator de programe educaționale, jurnalist, Diana Mocanu – directoarea generală a Editurii Gama. Gazda dezbaterii va fi Daniela Palade Teodorescu, autoare, redactor-șef al revistei CARIERE.

În contextul în care dispozitivele digitale invadează tot mai mult spațiul copilăriei, oraganizatorii au plănuit un dialog sincer despre relația copiilor noștri cu multitudinea dispozitivelor electronice, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează încă din primii ani de viață și care le dă, însă, atât de mult de gândit părinților și dascălilor. Un dialog despre dreapta măsură în educația copilului, despre noi metode de parenting și despre nevoile și dorințele celor mici.

„Considerăm că tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importantă și, împreună cu invitații noștri – voci cunoscute în domeniul cărților și al parentingului –, ne dorim să venim cu soluții viabile pentru părinți și copii”, a declarat Diana Mocanu, directoarea generală a Editurii Gama, inițiatoarea acestei campanii.

La finalul dezbaterii, inițiatorii proiectului vor vorbi și despre „Ziua în care avem timp”, plănuită a fi sărbătorită pe data de 2 decembrie 2018. O zi în care suntem provocați să renunțăm la dispozitivele electronice, petrecând timp în compania cărților sau a jocurilor educative. Tot cei care aleg să celebreze această zi au șansa de a câștiga o excursie la munte în familie, la începutul lui 2019. Tot ceea ce trebuie să facă cei care doresc să se încrie în competiție este să încarce pe Facebook fotografii care „documentează” cum au petrecut ziua de 2 decembrie, cu tag către Editura Gama. Ulterior, prin tragere la sorți live pe Facebook, va fi ales un câștigător.

Dezbaterea are loc în ultima zi de Gaudeamus, însă cititorii vor fi informați despre campania „Ziua în care avem timp” chiar din prima zi de târg, prin materialele promoționale pregătite de Editura Gama și tombola special gândită pentru ei: cititorii sunt invitați să achiziționeze cărți și jocuri educative de la oricare expozant prezent la Romexpo, apoi să le fotografieze și să le încarce pe Facebook cu tag către Editura Gama. În săptămâna de după încheierea târgului de carte, va fi ales un câștigător, prin tragere la sorți live pe Facebook, care va fi recompensat cu un pachet consistent de cărți din oferta Editurii Gama.

Editura Gama este recunoscută pe piața de carte pentru copii drept un specialist în educație. Cu o experiență în editarea de carte de peste 20 de ani, Editura Gama le propune cititorilor volume și produse educative cu o componentă instructivă consistentă.

Pentru Gama, una dintre cele mai bune ocazii ale editurii de a sta față în față cu cititorii săi este târgul de carte și învățătură Gaudeamus: „Pentru noi, Gaudeamus e o mare sărbătoare an de an, fiindcă ne dă ocazia să comunicăm direct cu cititorii noștri, copiii și părinții acestora. Ne reîntâlnim în standul editurii cu vechi prieteni și cunoaștem alții noi. E un prilej extraordinar de a prezenta titlurile nou create și viziunea noastră despre educație – și, mai ales, de a înțelege nevoile micuților cititori și evoluția acestor nevoi în mediul contemporan, extrem de dinamic. Doar fiind strâns conectați cu publicul nostru putem crea titluri actuale și foarte utile”, a mărturisit Diana Mocanu.

Conceptul de la care pornesc cele mai multe dintre colecțiile originale ale editurii este învățarea prin joc. La ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Editura Gama (standul 8, nivelul A0) vine cu o ofertă de peste 700 de titluri și reduceri care pornesc de la 20% și ajung până la 80%.

Titluri noi în colecțiile bestseller („Învăț să citesc!” sau „Bebe puzzle”), noi colecții proprii care urmează principiul învățării prin joc („Triopuzzle”, „Flippo”, „Bingoletto” sau „EduKit” ar fi cele mai recente), dar și câteva serii care vin din tipografie direct pe rafturile de la Gaudeamus: „Povești aniversare” – cărți-cadou în format mare, integral ilustrate, ce conțin povești, versuri, fabule și basme repovestite, pline de haz și tâlc; „O zi în lumea animalelor” – cărți ilustrate educative despre meserii, „Eu citesc cu tine” – o colecție de deprindere a cititului de la vârste mici, precum și seria de ficțiune pentru copii „Ivy Pocket” – care a făcut deja mare vâlvă peste hotare, fiindcă este scrisă de un autor incredibil de talentat, dar complet misterios!

*

O campanie inițiată de Editura Gama, specializată, de peste 20 de ani, în editarea de cărți și produse educative cu o componentă instructivă consistentă.

Tombolă la Gaudeamus 2018 și dezbatere cu tema „Copilăria și noile oferte de divertisment: între digital, carte și joacă în aer liber”

„Considerăm că tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importantă și, împreună cu invitații noștri – voci cunoscute în domeniul cărților și al parentingului –, ne dorim să venim cu soluții viabile pentru părinți și copii.” (Diana Mocanu, directoarea generală a Editurii Gama).

Detalii despre proiect, pe pagina de Facebook a Editurii Gama, edituragama.ro.

Foto: Campanie inedita Gaudeamus – edituragama.ro.

 

29
/05
/18

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIII-a, va avea loc între 30 mai şi 3 iunie, într-un nou spaţiu de la Romexpo, Pavilionul B2, unde Statele Unite reprezintă ţara invitată de onoare.

28
/05
/18

Constelația celor șapte stele a dat, din Antichitate până în Renaștere, numele mai multor grupări literare. În Franța secolului al XVI-lea, tot atâția poeți, șapte, s-au strâns în jurul lui Ronsard, „acest poet prea falnic din culmea-i prăvălit”, cum îl numește Boileau.

25
/05
/18

Joi, 31 mai 2018, ora 19:00, la Apollo 111 Teatrul, are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția I. Evenimentul se desfășoară în prezența nominalizaților, autorilor Iocan (scriitori, fotografi, traducători) și a membrilor juriului, precum și a cititorilor de proză scurtă, se deschide și se închide cu un concert Adam's Nest.

24
/05
/18

Mihail Vakulovski este un extraordinar scriitor, traducător din limba rusă și, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai iubiți librari din România. Are un doctorat în literatură. Originar din Basarabia, Mihail Vakulovski este stabilit la Brașov. Alegerile sale pentru lecturile lunii: Harms, Sorokin, Prilepin.

23
/05
/18

Scriitorul Mircea Cărtărescu numeşte moartea autorului american Philip Roth „încă una dintre catastrofele prin care trece literatura azi” şi spune că nu numai cărţile contează, ci şi prezenţa fizică a scriitorilor. Philip Roth, premiat de patru ori cu Man Booker International Prize și o dată cu Pulitzer, a murit marţi, la vârsta de 85 de ani.

23
/05
/18

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, s-a stins din viață, marţi noapte, la vârsta de 85 de ani. Autor a peste 31 de romane, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru literatură.

20
/05
/18

Luni, 21 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 19.00, va avea loc lansarea romanului „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, a Editurii Nemira, un roman despre pasiune, prietenie și forța hipnotică a ideilor, bestseller și câștigător a numeroase premii, printre care cartea anului la Waterstones în 2016 și cartea anului la British Book Awards în 2017.

20
/05
/18

Scriitorul libanez Elias Khoury, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de limbă arabă, se va afla la București în perioada 30 mai-2 iunie 2018, cu prilejul lansării romanului „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam”, apărut de curând în colecția „Biblioteca Polirom”.

18
/05
/18

Cartea „Ion Vinea, un scriitor între lumi și istorii”, de Sanda Cordoș, a fost publicată la Editura Școala Ardeleană, în Cluj-Napoca, în anul 2017.

18
/05
/18

Teatrul Metropolis si Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. vă invită astăzi, 18 mai, de la ora 18.45, la lansarea cărții „Măria Sa Actorul. Exerciții de admirație” de Eugen Comarnescu, ediție alcătuită de Gabriela Tarabega Comarnescu. Evenimentul va avea loc în Sala „Olga Tudorache” a Teatrului Metropolis, din str. Mihai Eminescu nr. 89, București.

16
/05
/18

INTERVIU Corina Oproae este din Ardeal, dar locuiește de douăzeci de ani în Barcelona. Scrie poezie în limba spaniolă. Și va fi pe scena Festivalului Internațional de Poezie de la București. Joi, 17 mai, de la orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pe Calea Victoriei, la numărul 88.

15
/05
/18

Pasionații de literatură sunt așteptați în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas, unde António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, își va lansa romanul “Pe râurile ce duc...”, recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

15
/05
/18

Moto: „Nu se termină niciodată, fiule, nu se mai termină…”