Când praful de pe mașini devine artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cand-praful-de-pe-masini-devine-arta/

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul „ProBoyNick”, Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe maşini din capitala Rusiei şi a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete şi pensule.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2017

Prima sa lucrare de acest tip, care înfățișează chipul unui bărbat cu o țigară în gură, ”pictată” pe partea din spate a unei autoutilitare, a acumulat peste 400 de like-uri.arta

În dreptul acesteia artistul a recunoscut, într-un scurt mesaj, că: ”încearcă o nouă tehnică”.

Una dintre cele mai recente opere ale sale este o caracatiță, desenată pe o mașină de marfă murdară. În mesajul alăturat fotografiei publicate pe Instagram, însoțită de hashtag-ul #dirtpainting, artistul a scris: ”O nouă zi, o nouă murdărie”.

Contul de Instagram al lui Golubev se bucură de o atenție din ce în ce mai mare, având acum peste 10.000 de ”urmăritori”.

Printre operele sale inedite realizate pe mașinile murdare de praf se numără imagini cu un rechin, o gorilă, o pisică, o bufniță, flori și un grup de surferi.

Foto: Arta lui Golubev – Nikita Golubev

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.