Capela Sixtină, recreată în mărime naturală în Mexic
https://www.ziarulmetropolis.ro/capela-sixtina-recreata-in-marime-naturala-in-mexic/

Mexicul are de marţi o replică în mărime naturală a celebrei Capele Sixtine a Vaticanului, capodoperă inclusă în Patrimoniul Omenirii. Proiectul a necesitat doi ani de muncă, reunind arhitecţi, ingenieri, fotografi, sculptori şi scenografi mexicani.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2016

Capela Sixtină reprodusă la Ciudad de Mexico are 22 de metri înălțime, 67 metri lungime și 28 de metri lățime, ocupând o suprafață totală de 510 metri pătrați.

Proiectul a necesitat doi ani de muncă, reunind arhitecți, ingenieri, fotografi, sculptori și scenografi mexicani. Replica a fost instalată în apropierea Monumentului Revoluției din centrul capitalei și constă într-o structură tridimensională formată din secțiuni cu reproduceri fotografice ale interiorului capelei.

În interior a fost instalată o structură capabilă să suporte o scenografie de fresce imprimate pe pânză, în timp ce pe podea au fost instalate ecrane cu cristale lichide. Această replică conține și o expoziție audiovizuală care ilustrează istoria Capelei Sixtine.

Această replică a Capelei Sixtine va fi transportată în toate statele Mexicului în următorii trei ani și va putea fi vizitată de aproximativ 52 de milioane de persoane care nu mai vor fi nevoite să călătorească până la Vatican pentru o admira.

Capela palatului papal de la Vatican este una dintre cele mai cunoscute comori artistice ale Europei și a fost construită între anii 1472 și 1483, în timpul pontificatului papei Sixtus al IV-lea.

Capela Sixtină, care se găsește în Bazilica Sfântul Petru, este celebră datorită picturilor murale ale lui Michelangelo și a conclavurilor cardinalilor pentru alegerea papei.

Foto: Capela Sixtină – wikipedia

20
/12
/21

În an centenar, Opera Națională București găzduiește în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori “ a lui David Mihai. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un mail la [email protected]

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.