Caragiale, personaj principal în „O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie“ – reprezentaţie online
https://www.ziarulmetropolis.ro/caragiale-personaj-principal-in-o-scrisoare-pierduta-prea-multa-vorbarie-reprezentatie-online/

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 19.00, puteţi vedea online spectacolul „O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie“ după I.L. Caragiale, pe texte de Alina Nelega, în regia lui Gavril Cadariu. Spectacolul îşi propune să îl redescopere pe marele dramaturg în cheie demistificatoare şi să îl apropie de publicul de azi.

Un articol de |29 ianuarie 2021

Scrisoarea pierdută revine în haine contemporane, într-o lectură scenică neașteptată, susținută de fragmente de text original, sub titlul Prea multă vorbărie. Propunerea Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș este de a rediscuta acest text important al culturii noastre, insuflându-i spiritul de azi. Cât mai rezistă azi Scrisoarea? Cum poate fi ea jucată azi? Ce știm despre Caragiale? Cine a fost el de fapt? Ce ar spune dacă ar coborî azi printre noi? Cum ar privi el lumea contemporană? 

Spectacolul demistifică personalitatea marelui dramaturg, aducându-l alături de noi, aproape de noi. Este singurul fel de a ne păstra vii și autentici, spun artiștii.

Din distribuția spectacolului fac parte: Nicu Mihoc (Caragiale), Rareş Budileanu (Ştefan Tipătescu), Cristian Iorga (Ghiţă Pristanda), Nicolae Cristache (Zaharia Trahanache), Roxana Marian (Zoe Trahanache), Mihai Crăciun (Un cetăţean turmentat), Alexandru-Andrei Chiran (Tache Farfuridi), Ion Vântu (Iordache Brânzovenescu), Costin Gavază (Nae Caţavencu), Dan Rădulescu (Agamemnon Dandanache), Cristina Holtzli, Loredana Dascălu, Cristina Iușan, Daniel Vişan, Tiberius Vasiniuc, Ștefan Mura, Marian Vultur, Vlad Haneş, Tudor Popa şi Paul Predușel (Cetăţeni).

Scenografia spectacolului este semnată de Oana Micu (costume) şi Tiberiu Toitan (decor). Muzica originală este compusă de Zeno Apostolache Kiss, iar coregrafia îi aparține Cristinei Iușan. Din echipa artistică a spectacolului mai fac parte: Kacsó Judit-Andrea (dramaturg de scenă), Anca Haţiegan (documentarist) și Nicu Băgăian (asistent regie).

Spectacolul are o durată de 1 oră şi 40 minute.

Spectacolul va fi difuzat online vineri, 29 ianuarie, începând cu ora 19.00.

Biletele pot fi achiziţionate până la ora 18.30 în ziua reprezentaţiei, de aici.

Preţul unui bilet este de 9 lei.

Fiecare bilet va avea inscripţionat un cod de acces la eveniment. Cu 30 de minute înainte de eveniment veţi primi un email cu link-ul de acces şi codul de acces din nou menţionat. Veţi putea accesa transmisiunea după adăugarea codului respectiv. Spectacolul va fi disponibil pentru vizionare timp de 24 de ore începând cu ora 19.00. Codul de acces asigură o singură vizionare în acest interval.

07
/09
/23

Luna septembrie aduce nu mai puțin de două vernisaje și două spectacole de teatru în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.